Krämig fisksoppa med potatis
Denna gula fisksoppa med len och krämig smak är enkel att laga. Koka bara potatis och morötter i buljong och mixa innan du avrundar med grädde och lägger till den färska fisken. Servera med dill, gräslök eller timjan och såklart en riktigt god ostmacka!
Ingredienser
4 portioner
2 fiskbuljongtärningar
1 l vatten
6 potatisar (à 100 g)
2 morötter
1 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 1/2 krm vitpeppar
500 g fiskfilé (t ex sej, torsk eller hoki)
färska kryddor (t ex gräslök, dill eller timjan)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1394 KJ / 333 kCal
Fett11 g
Salt3.17 g
Kolhydrater28 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smakrik och god
Roland
2022-12-06Mycket mild kryddning men annars ett gott recept! Jag lät bitarna vara kvar och kryddade extra med timjan, dill, rosmarin, citron och gurkmeja för färgens skull. Sedan hade vi i tapenade med soltorkade tomater vid bordet, mycket gott! Både barn och vuxna blev mätta och nöjda!
Nina
2022-01-26Jättegoda💕
Shervette
2020-09-15