Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Thaigryta med hoki och grönsaker

Thaimat är otroligt populärt med sina många fantastiska smaker. Denna thaigryta med hoki och grönsaker är god och nyttig. Du använder bland annat filéer av fisken av hoki och thailändska wokgrönsaker, kokosmjölk, äggnudlar och lime.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst. Skär den i tärningar.
  2. Hetta upp oljan och stek grönsakerna några minuter. Rör ner kryddorna, kokosmjölken och smula ner buljongtärningen eller tillsätt fonden. Låt sjuda ca 5 minuter.
  3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  4. Lägg ner fisken och låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt. 
  5. Servera grytan med nudlarna och limeklyftor.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd t ex glasnudlar eller glutenfri pasta.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i nudlarna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g hokifilé
  • 1 msk olja
  • 500 g wokgrönsaker Thai
  • 4 msk frysta asiatiska kryddor
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning eller fond (1/2 tärning motsvarar ca 1 msk fond)
  • salt
  • 4 port äggnudlar
  • 1 lime till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2508 kJ / 599 kCal
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer