Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Bohuslänsk fiskpudding

Ett härligt recept på fiskpudding från Bohuslän. Du gör puddingen i ugn av ris, mjölk, vit fiskfilé som sej eller hoki, ägg och muskot. Servera fiskpuddingen med kokt potatis och utsökt smält smör!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Koka riset i mjölken enligt anvisning på förpackningen. Koka upp saltat vatten, lägg ner fisken. Skumma av. Sjud i ca 5 minuter eller tills den är klar.
  3. Blanda gröten med fisken. Rör ner äggen. Finriv muskoten. Krydda med aromat, salt och peppar. Bre ut smeten i en ugnssäker form.
  4. Ställ in i nedre delen av ugnen i ca 1 timme eller tills puddingen fått en fin gyllenbrun färg.
  5. Servera med kokt potatis, smält smör och riven pepparrot.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risdryck.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 dl rundkornigt ris
  • 8 dl mjölk
  • 800 g vit fiskfilé t ex sej eller hoki
  • 4 ägg
  • 1/2 muskotnöt
  • 1 tsk Aromat
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?