Bohuslänsk fiskpudding

Ett härligt recept på fiskpudding från Bohuslän. Du gör puddingen i ugn av ris, mjölk, vit fiskfilé som sej eller hoki, ägg och muskot. Servera fiskpuddingen med kokt potatis och utsökt smält smör!

Ingredienser
6 portioner
2 dl rundkornigt ris
7 - 8 dl mjölk
800 g vit fiskfilé t ex sej eller hoki
3 - 4 ägg
1/2 muskotnöt
1 tsk Aromat
salt
peppar
Gör så här
00:05:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1437 KJ / 343 kCal
Fett9 g
Salt1.6 g
Kolhydrater29 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättebra recept för att använda gröten, lutfisken och en del av lutfisksåsen som blev över efter julätandet. Jag brukar inte ha Aromat i men ska kanske testa nästa gång. Så brukar jag klicka ut smör innan jag kör in i ugnen. Ibland blandar jag i frysta ärtor i puddingen. Så för mig är det svinnsmart mat. Och gott.
Mona
2024-12-28Ja, tidsangivelsen är under ALL kritik!
Sandra
2023-01-14I min bohuslänska familj så lägger vi ströbröd och skivat smör på toppen, sen in i ugnen. Ingen allkrydda eller muskot utan bara vitpeppar och salt. Till servering finrivna morötter, rårörda lingon och skirat smör. Ljuvligt.
Camilla
2022-12-28