Bohuslänsk fiskpudding
Ett härligt recept på fiskpudding från Bohuslän. Du gör puddingen i ugn av ris, mjölk, vit fiskfilé som sej eller hoki, ägg och muskot. Servera fiskpuddingen med kokt potatis och utsökt smält smör!
Ingredienser
6 portioner
2 dl rundkornigt ris
7 - 8 dl mjölk
800 g vit fiskfilé t ex sej eller hoki
3 - 4 ägg
1/2 muskotnöt
1 tsk Aromat
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1437 KJ / 343 kCal
Fett9 g
Salt1.6 g
Kolhydrater29 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ja, tidsangivelsen är under ALL kritik!
Sandra
2023-01-14I min bohuslänska familj så lägger vi ströbröd och skivat smör på toppen, sen in i ugnen. Ingen allkrydda eller muskot utan bara vitpeppar och salt. Till servering finrivna morötter, rårörda lingon och skirat smör. Ljuvligt.
Camilla
2022-12-28En riktig höjdare för alla stressade småbarnsföräldrar är att skita i förarbetet med att koka egen gröt. Köp en färdig tub och blanda ner så är det riggat och i ugnen på Max 10min. Heja goda och nyttiga snabbmatalternativ! 👌🏽
Hanna
2022-10-12