Krämig fiskgryta med musslor, tomat, saffran och vanilj

Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
1
Krämig fiskgryta med musslor, tomat, saffran och vanilj

Den här krämiga fiskgrytan görs på blandad fisk och musslor, och får smak av tomat, saffran och vanilj. Och den tar inte lång tid att göra! Servera med turkisk yoghurt, dill och bröd.

Krämig fiskgryta med musslor, tomat, saffran och vanilj

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 palsternacka
ca 250 g kålrot
5 kvisttomater
1/2 vaniljstång
2 msk olivolja
1/2 g saffran
5 dl tomatjuice
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
400 g blandad fisk (t ex. lax, torsk och kummel)
670 g vinkokta musslor
salt
svartpeppar

Till servering

turkisk yoghurt
dill
bröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Jättegott! I och för sig med en del modifikationer men ändå. Mer vin, grönmusslor, mer vitlök, egen fond o.s.v. men jag tror att det blir utmärkt även om man följer receptet helt

Vilis

2017-02-27

Näringsvärde per portion

Energi2054 KJ / 492 kCal
Fett21 g
Salt4 g
Kolhydrater36 g
Protein35 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Lyxig fisk och skaldjursgryta
Betyg 3 av 5.
153 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisk i citronsås med sockerärter och ris
Betyg 2.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgryta med blåmusslor och oliver
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Musslor i kokosmjölk med lime och salladslök
Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kotlettpanna med brysselkål
Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxsoppa med grädde och vitt vin
Betyg 4.4 av 5.
63 personer har röstat
Under 30 min att tillaga