Krämig fiskgryta med musslor, tomat, saffran och vanilj
Den här krämiga fiskgrytan görs på blandad fisk och musslor, och får smak av tomat, saffran och vanilj. Och den tar inte lång tid att göra! Servera med turkisk yoghurt, dill och bröd.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 palsternacka
ca 250 g kålrot
5 kvisttomater
1/2 vaniljstång
2 msk olivolja
1/2 g saffran
5 dl tomatjuice
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
400 g blandad fisk (t ex. lax, torsk och kummel)
670 g vinkokta musslor
salt
svartpeppar
Till servering
turkisk yoghurt
dill
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2054 KJ / 492 kCal
Fett21 g
Salt4 g
Kolhydrater36 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegott! I och för sig med en del modifikationer men ändå. Mer vin, grönmusslor, mer vitlök, egen fond o.s.v. men jag tror att det blir utmärkt även om man följer receptet helt
Vilis
2017-02-27