Krämig fiskgryta med musslor, tomat, saffran och vanilj

6
1
Krämig fiskgryta med musslor, tomat, saffran och vanilj

Den här krämiga fiskgrytan görs på blandad fisk och musslor, och får smak av tomat, saffran och vanilj. Och den tar inte lång tid att göra! Servera med turkisk yoghurt, dill och bröd.

Krämig fiskgryta med musslor, tomat, saffran och vanilj

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 palsternacka
ca 250 g kålrot
5 kvisttomater
1/2 vaniljstång
2 msk olivolja
1/2 g saffran
5 dl tomatjuice
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
400 g blandad fisk (t ex. lax, torsk och kummel)
670 g vinkokta musslor
salt och svartpeppar

Till servering

turkisk yoghurt
dill
bröd

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri turkisk yoghurt. Kontrollera innehållsförteckningen på de vinkokta musslorna kan innehålla grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurten mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ. Kontrollera innehållsförteckningen på de vinkokta musslorna kan innehålla grädde.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Vilis

2017-02-27

Jättegott! I och för sig med en del modifikationer men ändå. Mer vin, grönmusslor, mer vitlök, egen fond o.s.v. men jag tror att det blir utmärkt även om man följer receptet helt

Näringsvärde per portion

Energi 2054 KJ / 492 kCal
Fett 21 g
Salt 4 g
Kolhydrater 36 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden