Musslor i kokosmjölk med lime och salladslök
Mat från havet smakar gott och med den här såsen till musslorna kommer detta bli din nya favoriträtt. Är du bara noggrann är färska blåmusslor enkla att koka. Musslorna kokas i kokosmjölk som är kryddad med lime, citrongräs och lite chili. Det blir en fantastisk god sås att både doppa musslorna och kanske en bit bröd i också.
Ingredienser
2 portioner
1 kg färska blåmusslor (gärna ekologiska)
1 vitlöksklyfta
125 g salladslök
1/2 röd peppar (chili)
1 citrongrässtjälk
2 msk olja
1 förp kokosmjölk (à 400 ml)
1 lime
salt
svartpeppar
Till servering
färsk koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergott! Ökade på mängden kokosmjölk med 200 ml för att få mer att doppa brödet i.
Berit
2024-01-20Väldigt mycket kokossmak. Hyfsat enkelt dock.
Sara
2021-07-17Bästa någonsin!
Isabella
2021-02-15