Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Laxgryta Irmeli

Krämig och fantastiskt god laxgryta Irmeli som är perfekt till vardagsmiddagen eftersom den är snabb och lättlagad. Laxgrytan med dess milda och mjuka smak serveras med kokt potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla vitkålshuvud. Skölj och strimla purjolök. Blanda det gröna i en gryta. Tillsätt fiskbuljong, salt, pepparkorn och kummin. Låt koka i ca 5 minuter.
  2. Skär lax skinn- och benfri. Skär laxköttet i portionsbitar. Lägg ner dem i grytan och koka i ca 5 minuter.
  3. Strö hackad persilja över. Servera med kokt potatis och grovt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 vitkålshuvud (à 1000 g)
  • 1 purjolök
  • fiskbuljongtärningar
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm pepparkorn
  • 1/2 msk kummin
  • 1 kg lax
  • 1/2 dl hackad persilja
Lägg till i inköpslistan