Lax med spenat, grädde och parmesanost

119
12
Lax med spenat, grädde och parmesanost

Den här laxen ugnsbakar du på en bädd av grädde och spenat. Toppa med parmesanost innan du ställer in den i ugnen, och servera med pressad potatis eller ris. Goda chanser att det blir en ny fiskfavorit!

Lax med spenat, grädde och parmesanost

Ingredienser

4 portioner
600 g lax (skinn- och benfri)
150 g bladspenat
150 g parmesan
2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
smör

Till servering

pressad potatis eller ris

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri matlagningsgrädde och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost. Byt ut matlagningsgrädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.Recept från Norskfisk.se

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

119

Kommentarer

Marianne

2023-01-06

Supergott

Päivi

2022-04-23

Är en favorit med hummerfond i grädden

Ylva

2021-12-08

Citronpeppar på laxen, fond i grädden och små tomater på topp. Bra o snabbt!

Näringsvärde per portion

Energi 2924 KJ / 698 kCal
Fett 40 g
Salt 21 g
Kolhydrater 35 g
Protein 49 g
Läs mer om näringsvärden