Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lax med spenat, grädde och parmesanost

Den här laxen ugnsbakar du på en bädd av grädde och spenat. Toppa med parmesanost innan du ställer in den i ugnen, och servera med pressad potatis eller ris. Goda chanser att det blir en ny fiskfavorit!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Skölj spenaten och låt den rinna av. Lägg spenaten i botten av en smord ugnsform. Häll grädden över spenaten och placera laxen ovanpå. Salta och peppra. Riv parmesanosten och strö den ovanpå laxen. Ställ in i mitten av ugnen och tillaga i 20 minuter.
  3. Till servering: Servera med pressad potatis eller ris.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri matlagningsgrädde och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost. Byt ut matlagningsgrädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Recept från Norskfisk.se

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g lax (skinn- och benfri)
  • 150 g bladspenat
  • 150 g parmesanost
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • peppar
  • smör
Till servering
  • pressad potatis eller ris
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2924 kJ / 698 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept