Lax med spenat, grädde och parmesanost
Den här laxen ugnsbakar du på en bädd av grädde och spenat. Toppa med parmesanost innan du ställer in den i ugnen, och servera med pressad potatis eller ris. Goda chanser att det blir en ny fiskfavorit!
Ingredienser
4 portioner
600 g lax (skinn- och benfri)
150 g bladspenat
150 g parmesan
2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
smör
Till servering
pressad potatis eller ris
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri matlagningsgrädde och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost. Byt ut matlagningsgrädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.Recept från Norskfisk.se
Gör laktosfri: Välj laktosfri matlagningsgrädde och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost. Byt ut matlagningsgrädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.Recept från Norskfisk.se
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2924 KJ / 698 kCal
Fett40 g
Salt2.1 g
Kolhydrater35 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hade i en burk körsbärstomater med grädden samt en halv pressad citron. Behöver mkt salt och nästa gång provar jag även med buljong för lite mer smak.
Karolina
2024-02-05Vill bara påpeka att det omöjligtvis kan vara 150g bladspenat och 150g riven parmesan på bilden. Snarare en tiondel av det. I alla fall vad gäller bladspenaten. Bilden borde bytas ut om den ska spegla detta recept. /Jan
Jan
2023-10-03Väldigt gott och lätt att göra ger högsta betyg.-)
Martin
2023-05-14