Lax med spenat, grädde och parmesanost
Den här laxen ugnsbakar du på en bädd av grädde och spenat och toppar med riven parmesanost. Servera med kokt potatis. En lättlagad laxrätt med goda chanser att bli en ny fiskfavorit!
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna delikatess)
2 förp babyspenat (à 65 g)
15 g smör (till ugnsformen)
250 g körsbärstomat
3 dl matlagningsgrädde (13%)
1 fiskbuljongtärning
600 g lax (skinn- och benfri)
salt
svartpeppar
3 dl finriven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3394 KJ / 812 kCal
Fett45 g
Salt3.5 g
Kolhydrater48 g
Protein50 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag har gjort den här rätten flera gånger med gott resultat, men nu senaste gången skar sig såsen. Vätskan blev klar och sedan runt laxen låg osten kornig. Någon som vet vad det kan bero på?
Anna
2024-12-06Underbart gott och lättlagat. Hade Oatly växtgrädde och det blev bra
Anne-lis
2024-10-18Detta åt jag redan i början av nittiotalet men utan buljong Jättegott🤗
Pia
2024-10-16