Den här laxen ugnsbakar du på en bädd av grädde och spenat. Toppa med parmesanost innan du ställer in den i ugnen, och servera med pressad potatis eller ris. Goda chanser att det blir en ny fiskfavorit!
Ingredienser
4 portioner
600
g
lax (skinn- och benfri)
150
g
bladspenat
150
g
parmesan
2
dl
matlagningsgrädde
salt
peppar
smör
Till servering
pressad potatis eller ris
För alla
Fri från ägg och gluten. Gör laktosfri: Välj laktosfri matlagningsgrädde och laktosfritt smör. Gör mjölkproteinfri: Byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost. Byt ut matlagningsgrädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.Recept från Norskfisk.se
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
119
12 st
Kommentarer
Marianne
2023-01-06
Supergott
Päivi
2022-04-23
Är en favorit med hummerfond i grädden
Ylva
2021-12-08
Citronpeppar på laxen, fond i grädden och små tomater på topp. Bra o snabbt!
Kommentarer
Marianne
2023-01-06Supergott
Päivi
2022-04-23Är en favorit med hummerfond i grädden
Ylva
2021-12-08Citronpeppar på laxen, fond i grädden och små tomater på topp. Bra o snabbt!