Fiskgratäng med dill

55
5
Fiskgratäng med dill

En delikat och busenkel fiskgratäng som gräddas i ugnen till perfektion. Fiskfiléerna gräddas i ugnen i en krämig dillsås och toppas med riven prästost som får smälta. Servera den ångande varma gratängen med nykokt potatis och krispig gurka. Så gott i all sin enkelhet!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2017

Fiskgratäng med dill

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis

Fiskgratäng

1 1/2 dl
vispgrädde
2 dl
mjölk
1 msk
majsstärkelse
1
fiskbuljongtärning
-
salt och peppar
1
ask färsk dill (à 20 g)
600 g
alaska pollock
1 1/2 dl
riven prästost

Till servering

gurka

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Uteslut osten eller välj mjölkfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

55

Kommentarer

Eva-lena

2021-01-17

Vit sparris kan med fördel gå med i såsen och ett gäng färska, skalade räkor de sista fem minuterna. Där har du en bjudrätt eller lite extra lyx i vardagen. Toppengott!

Emma

2020-09-28

Nya fiskfavoriten! Den kommer göras fler gånger

Majken

2020-09-16

Jättegott, andra gången nu som vi lagar denna gratäng!

Näringsvärde per portion

Energi 2287 KJ / 547 kCal
Fett 21.1 g
Salt 2.17 g
Kolhydrater 47.8 g
Protein 38.5 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept