Fiskgratäng med dill

71
10
Fiskgratäng med dill

En delikat och busenkel fiskgratäng som gräddas i ugnen till perfektion. Fiskfiléerna gräddas i ugnen i en krämig dillsås och toppas med riven prästost som får smälta. Servera den ångande varma gratängen med nykokt potatis och krispig gurka. Så gott i all sin enkelhet!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2022

Fiskgratäng med dill

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Fiskgratäng

1 1/2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 msk majsstärkelse
1/2 fiskbuljongtärning
1/2 citron (saften)
salt
peppar
1 förp färsk dill (à 20 g)
600 g alaska pollock
1 1/2 dl riven prästost
250 g körsbärstomater

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och grädde.  
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk, grädde och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

71

Kommentarer

Frida

2022-05-17

Jättegott

Sara

2022-05-09

Jättegott! Barnen på 2 och 4 år älskade det också.

Oskar

2022-05-03

Riktigt gott. Vi tog matvete till istället för potatis, funkade fint.

Näringsvärde per portion

Energi 2230 KJ / 533 kCal
Fett 20 g
Salt 2 g
Kolhydrater 47 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden