Fiskgratäng med dill
En delikat och busenkel fiskgratäng som gräddas i ugnen till perfektion. Fiskfiléerna gräddas i ugnen i en krämig dillsås och toppas med riven prästost som får smälta. Servera den ångande varma gratängen med nykokt potatis och krispig gurka. Så gott i all sin enkelhet!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Fiskgratäng
1 1/2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 msk majsstärkelse
1/2 fiskbuljongtärning
1/2 citron (saften)
salt
peppar
1 förp färsk dill (à 20 g)
600 g alaska pollock
1 1/2 dl riven prästost
250 g körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2230 KJ / 533 kCal
Fett20 g
Salt2 g
Kolhydrater47 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod! Körde dock lite extratid i ugnen med tomaterna ovanpå, sedan på med mera dill vid servering och potatismos till. Toppengod
Marlen
2024-11-26Gott och enkelt! Men funderar på att skippa osten nästa gång, den la sig som ett klibbigt täcke över och snarare sänkte än förhöjde rätten.
Sara
2024-11-02Mycket gott och alla åldrar gillade det. Enda är man kan var försiktig med citronen så den inte tar överhanden. Men absolut ett av de bästa fiskrecept jag använt.
Karin
2024-09-08