Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sej med majssås och limemarinerade räkor

Det här receptet på sej med majssås och limemarinerade räkor serverar du med ris - en snabblagad, exemplarisk och lite lyxigare vardagsrätt. Rätten är god, mättande och mycket fräsch!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Sätt ugnen på 200˚C.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Ansa, skölj och skär purjolöken i tunna ringar. Låt majsen rinna av.
  5. Skär sejen i portionsbitar, lägg den i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Stek mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills fiskens innertemperatur är 56˚C.
  6. Fräs hälften av purjolöken och majsen i olivoljan. Häll i mjölk och grädde, koka i ett par minuter och mixa till en slät sås, smaksätt med salt och peppar.
  7. Riv limeskalet och blanda med olivolja, avrunna räkor och resten av purjolöken.
  8. Toppa fisken med räkorna och servera med såsen och ris eller annat gryn.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfri grädde.
Mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g sej
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1/2 purjolök
  • 1 burk majskorn (à 340 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar
Till servering
  • 1 lime
  • 1 msk olivolja
  • 170 g räkor i lake
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2300 kJ / 549 kCal