Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Krämig fisk med pestogrönt

Krämig fisk som får fin smak av pestogrönt. Fisken steks färdigt i ugnen med en klick crème fraiche, salt och peppar. Ypperligt tillfälle att förbereda tillbehöret som du gör genom att tina grönsaker och blanda ned pesto. Superenkelt och gott, servera med nykokt ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 4, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken i kylskåpet under natten.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Lägg en klick crème fraiche på den ena halvan av fisken och vik över den andra halvan och lägg dem i en ugnssäker form. Salta och peppra.
  5. Sätt in fisken mitt i ugnen ca 15 minuter.
  6. Pestogrönt: Lägg grönsakerna i en kastrull och häll över vattnet och saltet. Låt koka upp och koka sedan ca 2 minuter. Låt grönsakerna rinna av i ett durkslag. Lägg tillbaka grönsakerna i kastrullen och rör ner peston.
  7. Servera fisken med riset och grönsakerna.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein men är fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera att crème fraichen är laktosfri. Kontrollera innehållet i peston, kan innehålla laktos.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (se peston).

Tips

Krydda gärna crème fraichen med lite extra chilisås, torkad dill eller örtsalt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g pangasiusfilé
  • 4 port ris
  • 2 dl crème fraiche tomat/örter
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Pestogrönt
  • 1/2 påse fryst grönsaksmix (à 600 g)
  • 5 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl pesto
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2079 kJ / 499 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept