Krämig fisk med pestogrönt
Krämig fisk som får fin smak av pestogrönt. Fisken steks färdigt i ugnen med en klick crème fraiche, salt och peppar. Ypperligt tillfälle att förbereda tillbehöret som du gör genom att tina grönsaker och blanda ned pesto. Superenkelt och gott, servera med nykokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2015
Ingredienser
4 portioner
600 g pangasiusfilé
4 port ris
2 dl crème fraiche tomat/örter
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Pestogrönt
1/2 påse fryst grönsaksmix (à 600 g)
5 dl vatten
1/2 tsk salt
1/2 dl pesto
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2079 KJ / 499 kCal
Fett16 g
Salt5.17 g
Kolhydrater56 g
Protein29 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Ett Kidz day- recept som jag lagade med mitt 5-åriga barnbarn. Lätta instruktioner och 5-åringen och syskonen 11 o 9 år gillade rätten. T om broccolin m pesto uppskattades
Eva
2015-01-26