Gratinerad fisk med tomat och gräslök

Betyg 3.7 av 5.
24 personer har röstat
1
Gratinerad fisk med tomat och gräslök

Lättlagat recept på gratinerad fisk med tomat och gräslök som reder sig själv i ugnen. Det enda du behöver göra är att förbereda den goda blandningen på créme fraiche, mjölk och majsstärkelse som du sedan häller över fisken. Du serverar fisken med en härlig färgklick av gröna ärtor och nykokt ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2014

Gratinerad fisk med tomat och gräslök

Ingredienser

4 portioner
600 g pangasiusfilé
4 port ris eller annat gryn
250 g körsbärstomater
salt
peppar
1/2 dl mjölk
1 msk majsstärkelse
2 dl crème fraiche (pepparrot/citron/havssalt)
1/2 förp gröna ärtor (à 250 g)
1/2 ask gräslök (à 20 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
24 personer har röstat

Kommentar

Vi gjorde den laktosfri! Laktosfri naturell crème fraiche, rev färsk pepparrot, pressad citron och använde flingsalt. Mycket gott och naturligt!

Maria

2014-11-04

Näringsvärde per portion

Energi2033 KJ / 488 kCal
Fett17 g
Salt2.7 g
Kolhydrater56 g
Protein29 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Grön ärtröra
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Falukorv med grönt mos
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kokosris med chiliräkor
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pizza med ärtcrème, sparris och parmesan
Betyg 4.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ostwurst med grönt mos
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grön omelett med ärtor och fetaost
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga