Gratinerad fisk med tomat och gräslök
Lättlagat recept på gratinerad fisk med tomat och gräslök som reder sig själv i ugnen. Det enda du behöver göra är att förbereda den goda blandningen på créme fraiche, mjölk och majsstärkelse som du sedan häller över fisken. Du serverar fisken med en härlig färgklick av gröna ärtor och nykokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2014
Ingredienser
4 portioner
600 g pangasiusfilé
4 port ris eller annat gryn
250 g körsbärstomater
salt
peppar
1/2 dl mjölk
1 msk majsstärkelse
2 dl crème fraiche (pepparrot/citron/havssalt)
1/2 förp gröna ärtor (à 250 g)
1/2 ask gräslök (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2033 KJ / 488 kCal
Fett17 g
Salt2.7 g
Kolhydrater56 g
Protein29 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Vi gjorde den laktosfri! Laktosfri naturell crème fraiche, rev färsk pepparrot, pressad citron och använde flingsalt. Mycket gott och naturligt!
Maria
2014-11-04