Grönsakspasta med köttbullar i pestosås
Dryga ut den vanliga pastan med hyvlade morötter och zucchini. Ett enkelt och gott sätt att få in mer grönsaker på tallriken. Servera med köttbullar och pestosåsen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2011
Ingredienser
4 portioner
2 morötter
1/2 zucchini
500 g råa köttbullar
1 msk smör eller margarin
1 dl crème fraiche
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl röd pesto
1 tsk torkad oregano
300 g pasta (gärna pappardelle)
30 g rucola till garnering
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2682 KJ / 642 kCal
Fett29 g
Salt3.2 g
Kolhydrater68 g
Protein27 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vi lagade detta dag 3 i veckan. Det var jätte gott och starkt. Kan ta lite mindre pesto när vi lagar det nästa gång och det blir definitivt en nästa gång.
Christina
2011-08-24Jag är så nöjd med min matkasse. Första dagens recept, köttbullar i pestosås med pasta var fantastiskt gott och väl tilltagna portioner. Hela kassens innehåll var kanon...fräscht.
Yvonne
2011-08-23