Dryga ut den vanliga pastan med hyvlade morötter och zucchini. Ett enkelt och gott sätt att få in mer grönsaker på tallriken. Servera med köttbullar och pestosåsen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2011
Kontrollera innehållet i buljong/fond och köttbullar för samtliga allergener.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt alternativ, som iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt smör.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vi lagade detta dag 3 i veckan. Det var jätte gott och starkt. Kan ta lite mindre pesto när vi lagar det nästa gång och det blir definitivt en nästa gång.
Christina
2011-08-24Jag är så nöjd med min matkasse. Första dagens recept, köttbullar i pestosås med pasta var fantastiskt gott och väl tilltagna portioner. Hela kassens innehåll var kanon...fräscht.
Yvonne
2011-08-23