Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grönsakspasta med köttbullar i pestosås

Dryga ut den vanliga pastan med hyvlade morötter och zucchini. Ett enkelt och gott sätt att få in mer grönsaker på tallriken. Servera med köttbullar och pestosåsen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med att koka upp lättsaltat vatten till pastan i en stor kastrull.
  2. Skala och skär morötterna i ca 2 cm breda remsor på längden, enklast går det med en potatisskalare. Skär även zucchinin i likadana remsor.
  3. Bryn köttbullarna hastigt i matfettet i en stekpanna, gärna med höga kanter. Vispa ihop crème fraiche, buljong, pesto och oregano. Häll i stekpannan. Koka upp och låt sjuda under lock ca 5 minuter tills köttbullarna är klara. Smaka av med salt.
  4. Koka under tiden pastan enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt morots- och zucchiniremsor när ca 2 minuter av koktiden återstår. Häll av.
  5. Servera köttbullarna med pestosås och grönsakspasta. Toppa med ruccola.

För alla

Kontrollera innehållet i buljong/fond och köttbullar för samtliga allergener.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt alternativ, som iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt smör.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Barnknepet: Skär morötter och zucchini i stavar och servera som råa plockgrönsaker.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter
  • 1/2 zucchini
  • 500 g råa köttbullar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 dl röd pesto
  • 1 tsk torkad oregano
  • 300 g pasta (gärna pappardelle)
  • 30 g ruccola till garnering
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2682 kJ / 642 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer