Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ansjovispaj med salladslök

En helt ljuvlig paj med mild salladslök som passar både som huvudrätt eller på buffébordet. Grädda pajskalet fyllt med ansjovis och lök täckt med äggstanning i ugn och dekorera sedan din paj med vackra ränder av rödlök och spritsad gräddfil.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Pajskal: Hacka samman matfett och vetemjöl, gärna i en matberedare. Tillsätt ansjovisspad och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter (för 8 bitar). Förgrädda pajskalet ca 10 min.
  3. Fyllning: Skölj och strimla salladslöken. Lägg lök och hela ansjovisfiléer i det förgräddade pajskalet. Vispa samman ägg, mjölk och peppar och häll i pajskalet.
  4. Sänk ugnstemperaturen till 200°C.
  5. Grädda i ca 35 min. Låt pajen svalna.
  6. Garnering: Skala och finhacka löken. Strö löken i ränder på pajen och spritsa gräddfilen också i ränder.
  7. Garnera med dillkvistar.

Ingredienser

Portioner: 8
Pajskal
  • 100 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 1/2 msk ansjovisspad
Fyllning
  • 1 knippe salladslök
  • 1 burk ansjovis (à 125 g)
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 krm vitpeppar
Garnering
  • 25 g rödlök
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • dillkvistar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?