Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad lax i tunnbröd med citron- och parmesankryddat färskpotatiskross

Wrap i tunnbröd med grillad lax och grovt mos av färskpotatis och gräddfil, fräscht kryddat med citron och parmesan. Toppa med sallad, gärna mangold, och bjud till vardag eller på picknicken. God matsäck till både vuxna och barn.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Borsta, skölj och koka potatisen i saltat vatten. Häll av vattnet.
  2. Mosa potatisen grovt med en träslev, tillsätt gräddfilen. Smaksätt med salt, peppar och rivet citronskal. Smaksätt ev. med några droppar citronsaft. Blanda ner kaprisen.
  3. Till servering: Servera potatiskrosset i tunnbröd med grillad lax, toppad med mangold och parmesan.

För alla

Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja). Uteslut parmesanosten. Kontrollera att brödet är mjölkfritt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g färskpotatis
  • 3 dl gräddfil
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 1 citron
  • 2 msk kapris
  • 65 g röda mangoldskott
  • 1 dl flarn av parmesanost
Till servering
  • grillad lax gärna örtkryddad
  • tunnbröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2483 kJ / 594 kCal