Grillad lax i tunnbröd med citron- och parmesankryddat färskpotatiskross
Wrap i tunnbröd med grillad lax och grovt mos av färskpotatis och gräddfil, fräscht kryddat med citron och parmesan. Toppa med sallad, gärna mangold, och bjud till vardag eller på picknicken. God matsäck till både vuxna och barn.
Ingredienser
4 portioner
800 g färskpotatis
3 dl gräddfil
flingsalt
svartpeppar
1 citron
2 msk kapris
65 g röda mangoldskott
1 dl flarn av parmesan
Till servering
grillad lax gärna örtkryddad
tunnbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2483 KJ / 594 kCal
Fett28.2 g
Kolhydrater47.2 g
Protein35 g
Kommentar
Gott! Kan rekommendera rejält med parmesan och aioli till!
Erik
2022-12-13