Grillad lax i tunnbröd med citron- och parmesankryddat färskpotatiskross

5
1
Grillad lax i tunnbröd med citron- och parmesankryddat färskpotatiskross

Wrap i tunnbröd med grillad lax och grovt mos av färskpotatis och gräddfil, fräscht kryddat med citron och parmesan. Toppa med sallad, gärna mangold, och bjud till vardag eller på picknicken. God matsäck till både vuxna och barn.

Grillad lax i tunnbröd med citron- och parmesankryddat färskpotatiskross

Ingredienser

4 portioner
800 g färskpotatis
3 dl gräddfil
flingsalt
svartpeppar
1 citron
2 msk kapris
65 g röda mangoldskott
1 dl flarn av parmesan

Till servering

grillad lax gärna örtkryddad
tunnbröd

För alla

Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja). Uteslut parmesanosten. Kontrollera att brödet är mjölkfritt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Erik

2022-12-13

Gott! Kan rekommendera rejält med parmesan och aioli till!

Näringsvärde per portion

Energi 2483 KJ / 594 kCal
Fett 28.2 g
Kolhydrater 47.2 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden