Isterband med rödbets och pepparrots ”senap” | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Isterband med rödbets och pepparrots ”senap”

Det här är klassisk husmanskost i ny tappning. Isterbanden har fått sällskap i stekpannan av potatis, purjolök, linser och spenat, och serveras med en stark pepparrotssenap; finriven rödbeta blandad med pepparrot.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 1, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen. Ansa och strimla purjolöken.
  2. Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Pepparrots ”senap”: Skala rödbetorna och riv dem på den fina sidan av rivjärnet.
  4. Blanda dem med pepparroten och smaka av med salt och peppar.
  5. Stek isterbanden. Blanda den kokta potatisen, purjolöken, linserna och spenaten.
  6. Servera med rödbet- och pepparrots ”senap” och yoghurten.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på isterbanden. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria isterband eller lämplig korv.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Barnknepet: låt barnen vara med och bestämma vilka ingredienser som ska blandas med potatisen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis (gärna ratte)
  • 1/2 purjolök
  • 1 dl röda linser
  • 480 g isterband
  • 1 msk olja
  • 1 dl matyoghurt (10 %)
  • 65 g spenat
Pepparrots
  • 2 medelstora rödbetor
  • ca 1 1/2 msk färsk, riven pepparrot
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2690 kJ / 645 kCal