Isterband med rödbets och pepparrots ”senap”
Det här är klassisk husmanskost i ny tappning. Isterbanden har fått sällskap i stekpannan av potatis, purjolök, linser och spenat, och serveras med en stark pepparrotssenap; finriven rödbeta blandad med pepparrot.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 1 2012
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna ratte)
1/2 purjolök
1 dl röda linser
480 g isterband
1 msk olja
1 dl matyoghurt (10 %)
65 g spenat
Pepparrots
2 medelstora rödbetor
ca 1 1/2 msk färsk, riven pepparrot
salt och peppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på isterbanden. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria isterband eller lämplig korv.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Barnknepet: låt barnen vara med och bestämma vilka ingredienser som ska blandas med potatisen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2690 KJ / 645 kCal
Fett35 g
Kolhydrater57 g
Protein21 g
Kommentarer