Isterband med rödbets och pepparrots ”senap”

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
0
Isterband med rödbets och pepparrots ”senap”

Det här är klassisk husmanskost i ny tappning. Isterbanden har fått sällskap i stekpannan av potatis, purjolök, linser och spenat, och serveras med en stark pepparrotssenap; finriven rödbeta blandad med pepparrot.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 1 2012

Isterband med rödbets och pepparrots ”senap”

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis (gärna ratte)
1/2   purjolök
1 dl  röda linser
480 g  isterband
1 msk  olja
1 dl  matyoghurt (10 %)
65 g  spenat

Pepparrots

2   medelstora rödbetor
ca 1 1/2 msk  färsk, riven pepparrot
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på isterbanden. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria isterband eller lämplig korv.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Barnknepet: låt barnen vara med och bestämma vilka ingredienser som ska blandas med potatisen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2690 KJ / 645 kCal
Fett35 g
Kolhydrater57 g
Protein21 g

Testa liknande recept

Isterband med ostgratinerad blomkål
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rågmacka med rödbetssallad och isterbandscrunch
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Isterband special med kapris
Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Primörbetor, getyoghurt och smulat isterband
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Borsjtj med isterbandssmul och Västerbottensost
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga