Krämig blomkålssoppa med äpple och hasselnötter
Enkelt, gott och värmande – en soppa slår aldrig fel! Här lagar vi en krämig blomkålssoppa med potatis och fräschör från citron som får sällskap av äppelbitar, rostade hasselnötter och färsk timjan som topping.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2023
Ingredienser
4 portioner
1 liten blomkål (à ca 500 g)
2 - 3 fasta potatisar
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 dl vitt vin
10 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl vispgrädde
1 msk finrivet citronskal
1 - 3 msk färskpressad citronjuice
salt
svartpeppar
Topping
1 dl rostade hasselnötter
1 äpple
2 msk färsk timjan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2004 KJ / 478 kCal
Fett38 g
Salt2 g
Kolhydrater21 g
Protein8 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Definitivt alldeles för mycket citron, är det verkligen msk det ska vara, vi tog hälften och barnen tyckte bara det smakade citron
Petter
2024-11-19Jättegott, soppan fick strykande åtgång! (tillsatte bara litet rivet citronskal, ingen citronsaft - det räckte)
Gunilla
2023-08-13Jättegod! Och äntligen en bra användning av hasselnötterna i skafferiet! Passade prima.
Linda
2023-04-28