Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kallrökt skinka med blomkålspuré, Västerbottensost och rostade hasselnötter

En lyxigare förrätt som ändå inte kräver en mängd ingredienser. Blomkålspurén får en syrligare smak då den mixas ihop med crème fraiche. Servera tillsammans med den kallrökta skinkan, hyvlad parmesan för sältan och så de rostade hasselnötterna.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär blomkålen i bitar. Koka den mjuk i vatten med buljongtärning så att det precis täcker blomkålen.
  2. Spara lite av buljongen till purén. Mixa blomkålen med crème fraiche. Späd med lite av buljongen om man vill har purén lösare. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera blomkålspurén med Västerbottensost, grovt hackade hasselnötter, skinka och salladsskott eller örter som en förrätt.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut västerbottensost mot mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 blomkålshuvud (à 600 g)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1/2 dl crème fraiche
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl hyvlad Västerbottensost
  • 1 dl rostade hasselnötter
  • 120 g kallrökt skinka
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer