UNDER 45 MIN | Enkel

Isterband med ostgratinerad blomkål

Isterband, en älskad klassiker! Här i sällskap av blomkål i krämig med sås gratinerad med Västerbottensost. Servera gärna med rödbetor och potatis. Enkelt och supergott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Ansa och skär blomkålen i buketter. Blanda dem med oljan i en ugnssäker form och krydda med salt. Sätt in mitt i ugnen tills blomkålen fått fin färg, ca 20 minuter 
  3. Koka upp mjölken i en kastrull. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i mjölken och låt koka ca 30 sekunder. Tillsätt buljongtärningen och smaka av med salt.
  4. Hacka persiljan och vänd ner i såsen.
  5. Häll såsen över blomkålen och strö över osten. Sätt in mitt i ugnen minuter tills osten börjar få färg, ca 10 minuter.
  6. Till servering: Tillaga isterbanden enligt anvisningen på förpackningen och servera med blomkål, potatis och rödbetor.

För alla

Kontrollera noga innehållet i isterbanden och buljongen i övrigt fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk.

Näringsvärdet är beräknat inklusive tillbehören (kokt potatis och inlagda rödbetor).

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 800 g blomkål
  • 1 msk rapsolja
  • salt
  • 5 dl mjölk
  • 3 msk majsstärkelse
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1/2 kruka persilja
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 2 förp isterband (à 300 g)
Till servering
  • buljongkokt potatis
  • inlagda rödbetor

Näringsvärde
Per portion

Energi 3381 kJ / 807 kCal