Krämig biffgryta med majrova och timjan

15
0
Krämig biffgryta med majrova och timjan

Majrova funkar ypperligt i grytor, och här sällskapas den av minutbiff. Den får en krämig karaktär tack vare vispgrädden, och ihop med potatis och en syrlig tomatsallad har du en favorit på matbordet!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2022

Krämig biffgryta med majrova och timjan

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Gryta

300 g majrova
1 rödlök
600 g minutbiff
1 msk olivolja
1/2 kruka timjan
2 tsk majsstärkelse
2 dl mjölk
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 kycklingbuljongtärning
1/2 citron
salt
peppar

Tomatsallad

1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1/2 ask solrosskott (à 100 g)
1 tsk rödvinsvinäger
1/2 msk olivolja

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.  
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Stek majrovan först, så att den får lite färg. Lyft upp på en tallrik och lägg tillbaka i pannan när köttet fått färg.

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2873 KJ / 687 kCal
Fett 34 g
Salt 2 g
Kolhydrater 50 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden