Älgfärsbullar i gräddsås med ostronskivling
Får det lov att vara husmanskost med twist? För att få den vilda smaken har vi valt att göra köttbullarna på älgfärs, som med en gräddig sås och smörfräst ostskivling avnjuts med kokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Köttbullar
1 dl ströbröd
1 dl vispgrädde
1 ägg
1/2 tsk salt
1 krm peppar
ca 500 g älgfärs
1 tsk timjan
1 msk smör
150 g ostronskivling
1/2 msk olja
Sås
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 1/2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk majsstärkelse
1/2 msk kinesisk soja
1 ask färsk gräslök (à 20 g)
1 förp hjärtsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2939 KJ / 703 kCal
Fett34.7 g
Salt2.02 g
Kolhydrater55.1 g
Protein39.2 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fantastiskt recept, men nästa gång gör jag den nog hellre med trattkantareller.
Anne-charlotte
2021-01-27Gjorde med klyftpotatis och serverade med lingonsylt
Sofia
2021-01-18Kanon gott!
Carina
2020-02-02