Älgfärsbullar i gräddsås med ostronskivling

14
5
Älgfärsbullar i gräddsås med ostronskivling

Får det lov att vara husmanskost med twist? För att få den vilda smaken har vi valt att göra köttbullarna på älgfärs, som med en gräddig sås och smörfräst ostskivling avnjuts med kokt potatis.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2021

Älgfärsbullar i gräddsås med ostronskivling

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis

Köttbullar

1 dl
ströbröd
1 dl
vispgrädde
1
ägg
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
ca 500 g
älgfärs
1 tsk
timjan
1 msk
smör
150 g
ostronskivling
1/2 msk
olja

Sås

1 1/2 dl
vispgrädde
1 dl
mjölk
2 1/2 dl
köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk
majsstärkelse
1/2 msk
kinesisk soja
1
ask färsk gräslök (à 20 g)
1
förp hjärtsallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd grädde, matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Anne-charlotte

2021-01-27

Fantastiskt recept, men nästa gång gör jag den nog hellre med trattkantareller.

Sofia

2021-01-18

Gjorde med klyftpotatis och serverade med lingonsylt

Carina

2020-02-02

Kanon gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2939 KJ / 703 kCal
Fett 34.7 g
Salt 2.02 g
Kolhydrater 55.1 g
Protein 39.2 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept