Får det lov att vara husmanskost med twist? För att få den vilda smaken har vi valt att göra köttbullarna på älgfärs, som med en gräddig sås och smörfräst ostskivling avnjuts med kokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
2 2021
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd grädde, matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Anne-charlotte
2021-01-27Fantastiskt recept, men nästa gång gör jag den nog hellre med trattkantareller.
Sofia
2021-01-18Gjorde med klyftpotatis och serverade med lingonsylt
Carina
2020-02-02Kanon gott!