Älgfärspannbiff i gräddsås med ostronskivling
Härliga älgfärsbiffar serveras här på ett klassiskt sätt tillsammans med gräddsås och potatis. Ostronskivlingen adderar nytänkande och passar utmärkt till. Servera med krispig hjärtsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2018
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Pannbiff
1 dl ströbröd
1 dl matlagningsgrädde
1 ägg
1/2 tsk salt
1 krm peppar
ca 500 g älgfärs
1 tsk timjan
1 msk smör
150 g ostronskivling
1/2 msk olja
Sås
1 1/2 dl matlagningsgrädde
2 1/2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk majsstärkelse
1/2 msk kinesisk soja
1 ask färsk gräslök (à 20 g)
2 hjärtsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2335 KJ / 557 kCal
Fett19 g
Salt2.01 g
Kolhydrater55 g
Protein39 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Skall det verkligen vara 1 dl ströbröd, det är bara 500 gr älgfärs. Detta recept vågar jag inte göra.
Ritva
2024-10-26Ska det verkligen vara 1 dl ströbröd i?? Det smakade inte bra dessa biffar. Smakade ströbröd..
Karolina
2024-09-11Blev goda till slut. Men fyllde på med mer vätska. Ska det verkligen vara 1 dl ströbröd?
Pernilla
2023-01-27