Älgfärspannbiff i gräddsås med ostronskivling

12
2
Älgfärspannbiff i gräddsås med ostronskivling

Härliga älgfärsbiffar serveras här på ett klassiskt sätt tillsammans med gräddsås och potatis. Ostronskivlingen adderar nytänkande och passar utmärkt till. Servera med krispig hjärtsallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2018

Älgfärspannbiff i gräddsås med ostronskivling

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Pannbiff

1 dl ströbröd
1 dl matlagningsgrädde
1 ägg
1/2 tsk salt
1 krm peppar
ca 500 g älgfärs
1 tsk timjan
1 msk smör
150 g ostronskivling
1/2 msk olja

Sås

1 1/2 dl matlagningsgrädde
2 1/2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk majsstärkelse
1/2 msk kinesisk soja
1 ask färsk gräslök (à 20 g)
2 hjärtsallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd grädde och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Bengt

2020-11-04

Snabbt, enkelt och gott

Lennart

2018-01-14

Fick champinjoner esället för osronskivling. I riktigt samma sak.

Redaktionen ICAse

2018-01-15

Hej Lennart! Bäst är att prata med din handlare så kan ni säkert byta. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2335 KJ / 557 kCal
Fett 19 g
Salt 2.01 g
Kolhydrater 55 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden