Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Kräftpasta med pesto

Delikat och krämig pastarätt med kräftstjärtar, lök, salladsärter, tomater och pesto – en perfekt start på kvällen! Peston gör pastan både tilltalande och smakrik och maten står på bordet inom en halvtimme. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Strimla salladslöken och salladsärterna. Dela tomaterna i halvor.
  3. Låt kräftorna rinna av men spara lagen.
  4. Koka upp lagen med grädden. Rör ner peston i såsen och låt den bli varm. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda såsen med kräftor och grönsaker och servera med pasta.
  6. Till servering: Hacka gärna lite dill över.

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna gemelli)
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 150 g salladsärtor
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 burkar kräftstjärtar (à 360 g)
  • 1 dl lag från kräftstjärtarna
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 burk pesto (à 130 g)
  • salt och peppar
Till servering
  • dill
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3077 kJ / 735 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer