Kräftpasta med pesto
Delikat och krämig pastarätt med kräftstjärtar, lök, salladsärter, tomater och pesto – en perfekt start på kvällen! Peston gör pastan både tilltalande och smakrik och maten står på bordet inom en halvtimme. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna gemelli)
1/2 påse salladslök (à 125 g)
150 g salladsärtor
250 g körsbärstomater
2 burkar kräftstjärtar (à 360 g)
1 dl lag från kräftstjärtarna
2 dl vispgrädde
1 burk pesto (à 130 g)
salt
peppar
Till servering
dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3077 KJ / 735 kCal
Fett40 g
Salt2.79 g
Kolhydrater60 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fantastiskt gott. Jag la till 0.5 tsk chilipeppar i såsen och sedan la jag upp allt på babyspenat vid servering. Perfekt fredagsmiddag!
Nina
2024-04-06Otroligt gott, det blev ganska såsigt, så jag åt med sked på slutet för att jag inte ville att allt det goda skulle gå till spillo! Rekommenderas varmt!
Sofia
2022-06-28Sååå gott! Jag hade i kokta edamamebönor i såsen också. Blev en god balans till sockerärtorna.
Catrin
2020-01-03