Kräftpasta med saffran och broccoli
En krämig kräftpasta med saffran och broccoli är lättlagad och väldigt god. Medan fusilli bucati-pastan kokar låter du pastasåsen på lök, saffran, grädde, majsstärkelse och mjölk koka någon minut under omrörning innan du vänder ner kräftorna. Servera pastan med kokt broccoli och kräftsåsen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2018
Ingredienser
4 portioner
2 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g)
4 port pasta (gärna fusilli bucati)
250 g broccoli
1 rödlök
1 tsk olja
1/2 g saffran
1 tsk majsstärkelse
1 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2473 KJ / 590 kCal
Fett15 g
Salt4.61 g
Kolhydrater60 g
Protein47 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Såsen var för simmig, den skulle varit mer fyllig. Någon mer smak som hade lyft rätten.
Carina
2024-11-23Nej, det här var ingen hit. Jag älskar kräftor och jag älskar saffran, så det här receptet lät ju helt fantastiskt! Jag har alltid gillat tanken på saffransdoftande mat, men jag har aldrig lyckats få till det så det faktiskt blir gott. Nu hade jag i extra mycket saffran och även lite skaldjursfond och när smakerna ändå inte "lyfte" försökte jag med lite socker, som ju ska framhäva andra smaker, men det känns ändå bara platt och tråkigt.
Åsa
2024-10-28En favorit! Allt passar väl ihop, och alla råvaror kommer till sin rätt.
Hedvig
2020-07-05