Fisk- och skaldjurspasta

Betyg 4 av 5.
92 personer har röstat
12
Fisk- och skaldjurspasta

En smarrig och snabbt fixad pastarätt är utmärkt på hektiska vardagar. Med både lax, torsk och kräftstjärtar får du mycket godsaker från havet. Den göttiga smaken från kräftlagen tas tillvara i såsen, smart och gott! Med den krämiga såsen till, persilja och citronklyftor till blir det tipptopp!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2014

Fisk- och skaldjurspasta

Ingredienser

4 portioner
4   port pasta, gärna spaghetti
250 g  broccoli
1   burk kräftstjärtar i lake (à 360 g)
1/2   purjolök
2 msk  olja
2 1/2 dl  vispgrädde
1 dl  kräft lag (från kräftorna)
1 msk  majsstärkelse
300 g  frysta torsk- och laxtärningar
salt och peppar
1/2   ask persilja (à 20 g)
1/2   citron

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
92 personer har röstat

Kommentarer

En god vardagsrätt som säkert blir gjord flera gånger. Inget toppentjej, men helt okej.

Katrine

2021-10-24

Så gott! Hade en skvätt hummerfond i också 👍🏼

Eva-lena

2021-08-08

Gjorde som Nina och Emma och lade till 3 klyftor vitlök .Blev supergott . Jättelätt att tillaga

Tord

2021-08-07

Näringsvärde per portion

Energi2889 KJ / 691 kCal
Fett37.8 g
Kolhydrater54.3 g
Protein30.9 g

Testa liknande recept

Kräft- och laxpasta
Betyg 3.8 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kräftpasta med pesto
Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kräftgryta med pesto och tomat
Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grön soppa med kräftmacka
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bouillabaisse med apelsinaioli och örtkrutonger
Betyg 4 av 5.
140 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kräftor och girasole med tomat och mozzarella
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga