Fisk- och skaldjurspasta

75
8
Fisk- och skaldjurspasta

En smarrig och snabbt fixad pastarätt är utmärkt på hektiska vardagar. Med både lax, torsk och kräftstjärtar får du mycket godsaker från havet. Den göttiga smaken från kräftlagen tas tillvara i såsen, smart och gott! Med den krämiga såsen till, persilja och citronklyftor till blir det tipptopp!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2014

Fisk- och skaldjurspasta

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta, gärna spaghetti
250 g
broccoli
1
burk kräftstjärtar i lake (à 360 g)
1/2
purjolök
2 msk
olja
2 1/2 dl
vispgrädde
1 dl
kräft lag (från kräftorna)
1 msk
majsstärkelse
300 g
frysta torsk- och laxtärningar
-
salt och peppar
1/2
ask persilja (à 20 g)
1/2
citron

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

75

Kommentarer

Nina

10/10/2020

Hade i en vitlök med! Så supergott!!

Emma

7/24/2020

Gott! Tillsätt vitlök och lite cayennepeppar för förhöjd smak.

Anna-karin

4/25/2020

Jag pressade vitlök över maten precis innan servering. Blev väldigt gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2889 KJ / 691 kCal
Fett 37.8 g
Kolhydrater 54.3 g
Protein 30.9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept