Fisk- och skaldjurspasta
En smarrig och snabbt fixad pastarätt är utmärkt på hektiska vardagar. Med både lax, torsk och kräftstjärtar får du mycket godsaker från havet. Den göttiga smaken från kräftlagen tas tillvara i såsen, smart och gott! Med den krämiga såsen till, persilja och citronklyftor till blir det tipptopp!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta, gärna spaghetti
250 g broccoli
1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g)
1/2 purjolök
2 msk olja
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl kräft lag (från kräftorna)
1 msk majsstärkelse
300 g frysta torsk- och laxtärningar
salt och peppar
1/2 ask persilja (à 20 g)
1/2 citron
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2889 KJ / 691 kCal
Fett37.8 g
Kolhydrater54.3 g
Protein30.9 g
Kommentarer
Favorit hemma hos oss, barnen äter med god aptit!
Tove
2024-03-07Helt otroligt gott och snabbt lagat
Edith
2024-01-25Supergod!
Margareta
2024-01-11