Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Kräft- och laxpasta

Det här är en god och lättlagad rätt där pastan blandas med krämig gräddsås, kräftstjärtar och spenat. På toppen av detta läggs den stekta laxen, citron och dill.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Dela broccolin i småbuketter och koka den med pastan när 1 minut återstår av koktiden.
  3. Skölj och strimla purjon. Fräs den mjuk i hälften av oljan i en kastrull. Tillsätt grädde och kräftlake (1/2 dl per burk). Låt koka ca 5 minuter. Red såsen med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek laxen i resten av oljan i en het panna 2–3 minuter. Krydda med salt och peppar.
  5. Blanda pastan med såsen, avrunna kräftstjärtar och spenat. Toppa med den stekta laxen, citron och dill.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos,mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri spaghetti.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja eller risalternativ.
Gör äggfri: använd spaghetti utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp frysta laxtärningar (à 300 g)
  • 4 port spaghetti
  • 250 g broccoli
  • 1/2 purjolök
  • 2 msk olja
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 burk kräftstjärtar i lake (à 170 g)
  • 2 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • salt och peppar (att smaka av såsen med)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 65 g färsk bladspenat
  • 1/2 citron
  • 1 kruka dill
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2628 kJ / 628 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer