Kräftpasta med purjo och paprika

Kräftpasta med purjo och paprika, en krämig pastarätt som andas hav med kräftstjärtar och len crème fraiche. Den strimlade purjolöken och paprikan som du snabbt fräser ihop ger sötma och färg till kräftpastan som serveras varm.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2094 KJ / 501 kCal
Fett19 g
Salt3 g
Kolhydrater58 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
16 stSuveränt gott! Drog i lite vitt vin och spenat.
Rolf
Vi gjorde rätten med räkor istället för kräftor och det blev mycket gott!
Emma
Enkel och god vardagsmat som kommer att lagas fler gånger! .. och varieras!
Aino
Ok, ingen större smaksensation, dock lättsam och snabb vardagsmat. Hittade ingen chili-paprika fraiche använde istället smaksatt keso m. chile samt en klick fraiche som jag kryddade med paprikapulver.
Sandra
Gott och väl balanserat. Vi fräste paprika och purjolöken såpass att de fick lite färg. Vi använde creme fraiche smaksatt med tomat & medelhavsörter istället. En FANTASTIKST god rätt.
Magnus
Mkt gott. Lite starkt tyckte barnen men vi vuxna tyckte det var lagom styrka.
Christine
Tog vanlig creme fraiche (laktosproblem) och hällde i en skvätt vin, kanske 1 1/2 dl. Supergott! Kommer att lagas flera gånger...
Margareta
Jättegott som det är men det går bra att byta ut kräftorna mot rökt lax! Prova också joghurt smaksatt med färsk chili och ajvar!
Eva
Jättegott och lättlagat! Tycker att det blev lite lite "kräm" ochhade i en skvätt matlagningsgrädde för att få lite mer sås...
Sofie
Vi äter den regelbundet! Lägger till champinjoner i grönsaksröran. Mums.
Charlotte