Kräft- och bönpasta med ruccola
Kräft- och bönpasta med ruccola, en favorit som är väldigt enkel att tillaga. Grädde, mjölk och majsstärkelse får koka upp innan pesto och soja adderas för att förhöja smakerna. Kräftorna hälls ned i såsen mot slutet och blir varma innan det hälls över pastan lagom till servering, toppa med ruccola.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna spirali)
2 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g)
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 tsk majsstärkelse
1/2 dl pesto
250 g sojabönor
salt
peppar
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2881 KJ / 688 kCal
Fett34 g
Salt1.93 g
Kolhydrater59 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fantastiskt god! Vi brukar ha i Créme Fraiche med smak av paprika och chili också. Det sätter pricken över i:et. En favorit hos oss båda!
Patricia
2021-08-08Gott! Kommer nog riva lite parmesanost över nästa gång jag gör detta recept, det tror jag höjer lite extra.
Melanie
2020-04-30Mycket gott och väldigt enkelt! Lyxig vardagsmiddag!
Sofia
2020-04-11