Kräft- och bönpasta med ruccola

30
3
Kräft- och bönpasta med ruccola

Kräft- och bönpasta med ruccola, en favorit som är väldigt enkel att tillaga. Grädde, mjölk och majsstärkelse får koka upp innan pesto och soja adderas för att förhöja smakerna. Kräftorna hälls ned i såsen mot slutet och blir varma innan det hälls över pastan lagom till servering, toppa med ruccola.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2015

Kräft- och bönpasta med ruccola

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna spirali)
2
förp kräftstjärtar i lake (à 360 g)
2 dl
vispgrädde
1 dl
mjölk
1 tsk
majsstärkelse
1/2 dl
pesto
250 g
sojabönor
-
salt och peppar
65 g
rucola

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Kontrollera innehållet i peston, kan innehålla mjölkprotein.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost (kan ev finnas i peston) utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Patricia

2021-08-08

Fantastiskt god! Vi brukar ha i Créme Fraiche med smak av paprika och chili också. Det sätter pricken över i:et. En favorit hos oss båda!

Melanie

2020-04-30

Gott! Kommer nog riva lite parmesanost över nästa gång jag gör detta recept, det tror jag höjer lite extra.

Sofia

2020-04-11

Mycket gott och väldigt enkelt! Lyxig vardagsmiddag!

Näringsvärde per portion

Energi 2881 KJ / 688 kCal
Fett 34 g
Salt 1.93 g
Kolhydrater 59 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept