Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kräft- och bönpasta med ruccola

Kräft- och bönpasta med ruccola, en favorit som är väldigt enkel att tillaga. Grädde, mjölk och majsstärkelse får koka upp innan pesto och soja adderas för att förhöja smakerna. Kräftorna hälls ned i såsen mot slutet och blir varma innan det hälls över pastan lagom till servering, toppa med ruccola.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Låt kräftorna rinna av i en sil.
  3. Blanda grädde, mjölk och majsstärkelse i en kastrull. Låt koka ca 3 minuter under omrörning. Rör ner pesto och sojabönor och låt koka upp. Krydda med salt och peppar.
  4. Vänd ner kräftorna och låt allt bli varmt.
  5. Servera pastan med kräftsås och ruccola.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Kontrollera innehållet i peston, kan innehålla mjölkprotein.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost (kan ev finnas i peston) utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna spirali)
  • 2 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1/2 dl pesto
  • 250 g sojabönor
  • salt och peppar
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2881 kJ / 688 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept