Het chilipasta med kräftstjärtar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Het chilipasta med kräftstjärtar

Vad kan passa bättre till lättlunch än denna snabba chilipasta med salta kräftstjärtar? Blanda den nykokta pastan och kräftorna med din heta vitlöks- och chilitomatsås och servera direkt med lite vacker persilja på toppen. En perfekt skaldjurspasta!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen
  2. Skala och hacka vitlöken. Ta bort kärnorna ur chilin och finhacka den.
  3. Fräs vitlök och chili i olja och tillsätt de passerade tomaterna. Salta och peppra.
  4. Blanda såsen med den kokta pastan och tillsätt kräftstjärtar. Garnera med grovt hackad persilja.

Tips

Gott att servera parmesan vid sidan om, var och en tar efter eget tycke och smak.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta (snäckpasta)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 röda chilifrukter
  • 1 msk olivolja
  • 500 g passerade tomater
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 burk kräftstjärtar (à 360 g)
  • 5 kvistar bladpersilja
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info