Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kustjägare – grillad sub med kräftstjärtar och syrad fänkål

Det avlånga, lätt söta sub-brödet är perfekt att göra grillmackor av. Hela blir en måltid; halva blir en aptitretare. Här fyller vi subsen med röd pesto, syrad fänkål, rucola och kräftstjärtar. Svårslaget!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär fänkålen i strimlor. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Tillsätt fänkålen och låt koka 3 minuter. Dra av från värmen och låt svalna.
  2. Låt kräftstjärtarna rinna av väl. 
  3. Bred pesto på både över- och underdelarna av brödet. Fördela kräftstjärtarna på underdelarna. Sila av fänkålen och lägg den på kräftstjärtarna. Toppa med rucola. Lägg på överdelarna som lock.
  4. Grilla i smörgåsgrill ca 5 minuter.

För alla

Fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut pesto tomat mot soltorkad tomatcreme.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 fänkål
  • 1/2 dl ättika (12%)
  • 1 dl strösocker
  • 1 förp kräftstjärtar (à 360 g)
  • 130 g tomat pesto
  • 4 sub bröd
  • 1/2 förp ruccola (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1858 kJ / 446 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer