Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Grillad hummer med rom- och ingefärssmör

Grillad hummer, en lyxig rätt att servera till helgen kanske? Dessa humrar får en djup och fyllig smak med sting av smör, mörk rom, ingefära och chilifrukt som skedas över hummern vid grillningen.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Halvera humrarna. Avlägsna magsäck och tarm.
  2. Smält smöret och blanda det med rom, ingefära och chili.
  3. Lägg hummern med skalet nedåt på grillen. Skeda över lite ingefärssmör. Grilla någon minut tills hummern är genomvarm.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin i stället för smör.

Tips

För en mer detaljerad beskrivning av hur man halverar
en hummer, se Buffés film på www.ica.se

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 - 3 1/2 kokta humrar (frysta, tinade kan användas)
  • 150 g smör
  • 4 msk mörk rom t ex Trois Rivières
  • 1 msk fin riven färsk ingefära
  • 1 krm finhackad chilifrukt
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer