Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Krabblasagne

Gör en annorlunda och välsmakande variant på din klassiska lasagne. En oemotståndlig sås bestående av bland annat grädde, dill, parmesan och krabba, varvas med lasagneplattor och får gräddas i ugnen tills lasagnen blir läcker och fyllig.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Häll av vattnet från krabban. Ansa, skölj och finstrimla purjolöken.
  3. Fräs purjolöken i matfettet, strö över vetemjöl och låt mjöl och smör blandas ordentligt. Häll på mjölk och matlagningsgrädde, koka upp och koka sakta i 2-3 minuter under vispning. Tillsätt dill, krabba och parmesanost, smaksätt med salt och peppar.
  4. Varva krabbsås med lasagneplattor i en ugnssäker form. Sätt den mitt i ugnen ca 30 minuter.
  5. Servera krabblasagnen med spenat och tomatsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 burkar krabba (à 170 g)
  • 1 purjolök
  • 3 msk smör eller margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 4 msk hackad dill
  • 1 dl riven parmesanost
  • salt och peppar
  • 6 torkade lasagneplattor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?