Deviled crab cakes - heta krabbkakor

Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
2
Deviled crab cakes - heta krabbkakor

Deviled crab cakes eller heta krabbkakor är en mycket delikat och härlig rätt. Det är små kryddiga krabbkakor som är utomordentligt goda tillsammans med romansallad och caesaryoghurt. Passar lika bra till vardagsmiddag som till festligare tillfällen.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 1998

Deviled crab cakes - heta krabbkakor

Ingredienser

4 portioner
500 g  krabbkött (färsk eller från burk)
1 msk  smör
2 msk  vetemjöl
1 1/4 dl  grädde
1 1/4 dl  färska brödsmulor (av vitt bröd)
1/2 dl  finhackad röd paprika
2 msk  finhackad gul lök
2 msk  senapspulver
1 msk  worchestersås
1 krm  tabasco
salt och peppar
ströbröd
smör (att steka i)

Gör så här

Tips

Använder du färsk krabba så kan du spara ett krabben att forma smeten runt och steka. Servera gärna med riven romansallad och Caesaryoghurt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Ska det inte vara något som binder ihop smeten? Känns som om det saknas ett ägg? Håller med om att kakorna inte har en chans att hålla ihop.

Michael

2021-07-19

Tyvärr ingen sting. Jag bakade på burkkrabba. Lösa svårt att steka. Smakade ingen krabba. Kan inte rekommenderas.

Mona

2020-07-18

Hej Mona! Viktigt att man pressar ut vätskan och kanske lite mer tabasco skulle funka. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2020-07-31

Testa liknande recept

Skaldjur »montadito«
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krabbsallad (Salada de Carangue)
Betyg 1 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Buffalo glaze till ribbs
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Het krabbcurry med nudlar
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Frasiga filorullar med krabba
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Crabcakes med sweet chili- och dilldipp
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga