Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Deviled crab cakes - heta krabbkakor

Deviled crab cakes eller heta krabbkakor är en mycket delikat och härlig rätt. Det är små kryddiga krabbkakor som är utomordentligt goda tillsammans med romansallad och caesaryoghurt. Passar lika bra till vardagsmiddag som till festligare tillfällen.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rensa krabban på allt kött om du använder färsk. Burkkrabba får rinna av i sil. Pressa försiktigt ut överflödig vätska.
  2. Smält smöret i en kastrull och rör i mjölet. Tillsätt grädden under omrörning och låt puttra ett par minuter på låg värme tills konsistensen blir tjock och slät. Rör hela tiden så det inte bränns i bottnen.
  3. Tillsätt krabbköttet, brödsmulorna, paprikan, löken och resten av ingredienserna förutom ströbrödet. Blanda försiktigt och smaka av kryddningen.
  4. Häll upp rikligt med ströbröd på ett fat. Skeda på en stor klick av krabblandningen och vänd så att ströbrödet fastnar runtom. Forma till små kakor. Stek dem gyllene i smör.

Tips

Använder du färsk krabba så kan du spara ett krabben att forma smeten runt och steka. Servera med riven romansallad och Caesaryoghurt, se detta recept.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g krabbkött (färsk eller från burk)
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 1/4 dl grädde
  • 1 1/4 dl färska brödsmulor (av vitt bröd)
  • 1/2 dl finhackad röd paprika
  • 2 msk finhackad gul lök
  • 2 msk senapspulver
  • 1 msk worchestersås
  • 1 krm tabasco
  • salt och peppar
  • ströbröd
  • smör (att steka i)
Lägg till i inköpslistan