Deviled crab cakes - heta krabbkakor
Deviled crab cakes eller heta krabbkakor är en mycket delikat och härlig rätt. Det är små kryddiga krabbkakor som är utomordentligt goda tillsammans med romansallad och caesaryoghurt. Passar lika bra till vardagsmiddag som till festligare tillfällen.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 1998
Ingredienser
4 portioner
500 g krabbkött (färsk eller från burk)
1 msk smör
2 msk vetemjöl
1 1/4 dl grädde
1 1/4 dl färska brödsmulor (av vitt bröd)
1/2 dl finhackad röd paprika
2 msk finhackad gul lök
2 msk senapspulver
1 msk worchestersås
1 krm tabasco
salt
peppar
ströbröd
smör (att steka i)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ska det inte vara något som binder ihop smeten? Känns som om det saknas ett ägg? Håller med om att kakorna inte har en chans att hålla ihop.
Michael
2021-07-19Tyvärr ingen sting. Jag bakade på burkkrabba. Lösa svårt att steka. Smakade ingen krabba. Kan inte rekommenderas.
Mona
2020-07-18Hej Mona! Viktigt att man pressar ut vätskan och kanske lite mer tabasco skulle funka. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2020-07-31