Deviled crab cakes - heta krabbkakor

13
2
Deviled crab cakes - heta krabbkakor

Deviled crab cakes eller heta krabbkakor är en mycket delikat och härlig rätt. Det är små kryddiga krabbkakor som är utomordentligt goda tillsammans med romansallad och caesaryoghurt. Passar lika bra till vardagsmiddag som till festligare tillfällen.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 1998

Deviled crab cakes - heta krabbkakor

Ingredienser

4 portioner
500 g krabbkött (färsk eller från burk)
1 msk smör
2 msk vetemjöl
1 1/4 dl grädde
1 1/4 dl färska brödsmulor (av vitt bröd)
1/2 dl finhackad röd paprika
2 msk finhackad gul lök
2 msk senapspulver
1 msk worchestersås
1 krm tabasco
salt och peppar
ströbröd
smör (att steka i)

Gör så här

Tips

Använder du färsk krabba så kan du spara ett krabben att forma smeten runt och steka. Servera gärna med riven romansallad och Caesaryoghurt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Michael

2021-07-19

Ska det inte vara något som binder ihop smeten? Känns som om det saknas ett ägg? Håller med om att kakorna inte har en chans att hålla ihop.

Mona

2020-07-18

Tyvärr ingen sting. Jag bakade på burkkrabba. Lösa svårt att steka. Smakade ingen krabba. Kan inte rekommenderas.

Redaktionen ICAse

2020-07-31

Hej Mona! Viktigt att man pressar ut vätskan och kanske lite mer tabasco skulle funka. Hälsningar Michelle