Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Skaldjur »montadito«

Överraskande smaklig förrätt med skalddjur och avokadoröra som samsas på crostinibröd. Avokadon rörs ihop med vitlök, limejuice, tabasco och kryddor för att sen blandas med krabbköttet. Skaldjur montadito toppas med räkor och några droppar tabasco.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 18 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, kärna ur och mosa avokadon. Pressa i vitlöken. Smaka av med limejuice, tabasco, salt och svartpeppar. Blanda med krabbkött.
  2. Skala räkorna. Blanda dem med citronjuice, olivolja och dill.
  3. Fördela krabbröran på bröden. Lägg på räkor. Stänk på någon droppe extra tabasco.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: uteslut crostini och använd glutenfritt knäcke.
Gör mjölkfri: ersätt crostini med mjölkfritt bröd.

Tips

Viktigt! Avokadon ska vara väl mogen.

Ingredienser

Portioner: 18 st
  • 1 avokado
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • juicen av 1/2 lime
  • 1/2 tsk tabasco
  • salt och svartpeppar
  • 1 burk krabbkött (à 170 g)
  • 1 kg stora räkor med skal
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk hackad dill
  • 18 crostini (färdigköpta)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 380 kJ / 90 kCal
Fett: 4 g
Läs mer om näringsvärden