Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Krabbtoast med pocherat ägg och höstlökscrudité

Detta är ett recept på en mycket tjusig förrätt, krabbtoast med pocherat ägg och höstlökscrudité. På rostade bröd serverar du en röra med bland annat krabbkött och crème fraiche och toppar med ett pocherat ägg samt en smakrik crudité på lök.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Crudité: Lägg löken i isvatten ca 1 timme. Häll av vattnet. Blanda löken med citronjuice, olja och salt.
  2. Krabbröra: Blanda krabbkött, crème fraiche, dill och citronjuice. Krydda med salt och peppar.
  3. Pocherat ägg: Knäck äggen i en bunke med hälften av ättikspriten, ta 3–4 ägg åt gången. Låt dem ligga 10 minuter.
  4. Koka upp ca 2 liter vatten i en vid kastrull. Häll försiktigt över ägg och ättiksprit i det kokande vattnet. Låt äggen sjuda 3 1/2–4 minuter beroende på hur lösa eller hårda du vill ha dem. Upprepa med resten av äggen.
  5. Lyft upp äggen och lägg dem i kallt vatten. Låt sedan rinna av på hushållspapper.
  6. Toast: Kantskär brödskivorna. Smörstek eller rosta dem och bred på smör. Fördela krabbröran på bröden. Lägg på äggen och toppa med lökcruditén.

För alla:
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör glutenfri: välj glutenfritt formbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre), byt smör mot mjölkfritt matfett.

Tips

Det är viktigt att använda pinfärska ägg när man pocherar dem. Då rinner inte vitan ut lika lätt utan sluter sig mjukt och fint runt äggulan.

Ingredienser

Portioner: 6
Crudité
  • ca 1 1/2 dl blandade, fint skivade löksorter tex rödlök, salladslök, silverlök, purjolök, gräslök och schalottenlök
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
Krabbröra
  • 400 g pillat krabbkött (plocka krabbkött ur hela krabbor eller använd krabbkött på burk)
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1 1/2 dl finskuren dill
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
Pocherat ägg
  • 8 ägg
  • 1 dl ättiksprit (12%)
Toast
  • 8 skivor formbröd
  • smör till stekning
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?