Krabbtoast med pocherat ägg och höstlökscrudité
Detta är ett recept på en mycket tjusig förrätt, krabbtoast med pocherat ägg och höstlökscrudité. På rostade bröd serverar du en röra med bland annat krabbkött och crème fraiche och toppar med ett pocherat ägg samt en smakrik crudité på lök.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010
Ingredienser
6 portioner
Crudité
ca 1 1/2 dl blandade, fint skivade löksorter tex rödlök, salladslök, silverlök, purjolök, gräslök och schalottenlök
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk olivolja
1 krm salt
Krabbröra
400 g pillat krabbkött (plocka krabbkött ur hela krabbor eller använd krabbkött på burk)
1/2 dl crème fraiche
1 1/2 dl finskuren dill
1 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt
1 krm peppar
Pocherat ägg
6 - 8 ägg
1 dl ättiksprit (12%)
Toast
6 - 8 skivor formbröd
smör till stekning
För alla
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör glutenfri: välj glutenfritt formbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre), byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör så här
Tips
Det är viktigt att använda pinfärska ägg när man pocherar dem. Då rinner inte vitan ut lika lätt utan sluter sig mjukt och fint runt äggulan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer