Krabbtoast med pocherat ägg och höstlökscrudité

1
0
Krabbtoast med pocherat ägg och höstlökscrudité

Detta är ett recept på en mycket tjusig förrätt, krabbtoast med pocherat ägg och höstlökscrudité. På rostade bröd serverar du en röra med bland annat krabbkött och crème fraiche och toppar med ett pocherat ägg samt en smakrik crudité på lök.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010

Krabbtoast med pocherat ägg och höstlökscrudité

Ingredienser

6 portioner

Crudité

ca 1 1/2 dl blandade, fint skivade löksorter tex rödlök, salladslök, silverlök, purjolök, gräslök och schalottenlök
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk olivolja
1 krm salt

Krabbröra

400 g pillat krabbkött (plocka krabbkött ur hela krabbor eller använd krabbkött på burk)
1/2 dl crème fraiche
1 1/2 dl finskuren dill
1 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt
1 krm peppar

Pocherat ägg

6 - 8 ägg
1 dl ättiksprit (12%)

Toast

6 - 8 skivor formbröd
smör till stekning

Gör så här

För alla:
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör glutenfri: välj glutenfritt formbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre), byt smör mot mjölkfritt matfett.

Tips

Det är viktigt att använda pinfärska ägg när man pocherar dem. Då rinner inte vitan ut lika lätt utan sluter sig mjukt och fint runt äggulan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer