Krabbtoast med pocherat ägg och höstlökscrudité

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
0
Krabbtoast med pocherat ägg och höstlökscrudité

Detta är ett recept på en mycket tjusig förrätt, krabbtoast med pocherat ägg och höstlökscrudité. På rostade bröd serverar du en röra med bland annat krabbkött och crème fraiche och toppar med ett pocherat ägg samt en smakrik crudité på lök.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010

Krabbtoast med pocherat ägg och höstlökscrudité

Ingredienser

6 portioner

Crudité

ca 1 1/2 dl  blandade, fint skivade löksorter tex rödlök, salladslök, silverlök, purjolök, gräslök och schalottenlök
1 msk  färskpressad citronjuice
1 msk  olivolja
1 krm  salt

Krabbröra

400 g  pillat krabbkött (plocka krabbkött ur hela krabbor eller använd krabbkött på burk)
1/2 dl  crème fraiche
1 1/2 dl  finskuren dill
1 msk  färskpressad citronjuice
1 krm  salt
1 krm  peppar

Pocherat ägg

6 - 8   ägg
1 dl  ättiksprit (12%)

Toast

6 - 8   skivor formbröd
smör till stekning

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Eggs florentine
Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krabbsallad (Salada de Carangue)
Betyg 1 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Deviled crab cakes - heta krabbkakor
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pocherat ägg
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pocherade ägg
Betyg 3.7 av 5.
23 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pocherat ägg med råstekt blomkål och serrano
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga