Krabbtoast med pocherat ägg och höstlökscrudité
Detta är ett recept på en mycket tjusig förrätt, krabbtoast med pocherat ägg och höstlökscrudité. På rostade bröd serverar du en röra med bland annat krabbkött och crème fraiche och toppar med ett pocherat ägg samt en smakrik crudité på lök.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010
Ingredienser
6 portioner
Crudité
ca 1 1/2 dl blandade, fint skivade löksorter tex rödlök, salladslök, silverlök, purjolök, gräslök och schalottenlök
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk olivolja
1 krm salt
Krabbröra
400 g pillat krabbkött (plocka krabbkött ur hela krabbor eller använd krabbkött på burk)
1/2 dl crème fraiche
1 1/2 dl finskuren dill
1 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt
1 krm peppar
Pocherat ägg
6 - 8 ägg
1 dl ättiksprit (12%)
Toast
6 - 8 skivor formbröd
smör till stekning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer