Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Krabbkakor med gräslökssås

En tilltalande och välsmakande somrig rätt. Dessa krabbkakor innehåller lax, rödlök och koriander serveras med klassiska färskpotatisar och fyllig gräslöksås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grovhacka krabban och laxen. Blanda med rödlök, koriander och ägg. Salta och peppra.
  2. Forma till 4 krabbkakor (för 4 port) och stek dem gyllenbruna i matfettet. Ta upp kakorna och varmhåll.
  3. Sås: Fräs löken och tillsätt vispgrädden. Koka upp och låt koka till en simmig sås. Tillsätt gräslöken. Salta och peppra.
  4. Dela potatisen på mitten. "Sväng" den i lite smör i en panna. Salta med gourmetsalt.
  5. Lägg potatisen på tallriken. Lägg tomatskivorna ovanpå och lägg på krabbkakorna. Slå på såsen. Garnera med gräslök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk krabbkött
  • 400 g laxfilé
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 dl hackad koriander
  • 1 ägg
  • salt och peppar
  • smör eller margarin till stekning
  • 400 g kokt färskpotatis
  • gourmetsalt
  • 2 skivade bifftomater
Gräslökssås
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl hackad gräslök
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer