Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Krabbcanneloni

Krabba, denna goda läckerbit från havet, blandas till en härlig röra av crème fraiche, spenat och dill. Med färska lasagneplattor gör du cannelonis, fyllda pastarullar som lagas i ugn. Skivad mozzarella på smälter och ger ett underbart osttäcke.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 3, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Låt krabban rinna av.
  3. Skala lök och vitlök, finhacka all lök och dillen. Fräs lök och vitlök i olivoljan i en panna. Vänd ner spenaten och fräs i omgångar tills den är mjuk. Vänd ner crème fraiche, dill och krabba och låt det bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda pastasåsen med tomatcrème och vatten. Täck botten på en ugnssäker form med hälften av tomatsåsen.
  5. Fyll lasagneplattorna med krabbröra och rulla ihop till rullar. Lägg rullarna i formen med skarven neråt.
  6. Täck med resten av tomatsåsen. Skär mozzarellan i skivor och lägg på.
  7. Sätt formen mitt i ugnen ca 25 minuter.
  8. Servera.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt ostlalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 burkar krabba (à 170 g)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 kruka dill
  • 1 msk olivolja
  • 200 g spenat
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och peppar
  • 2 förp pastasås med basilika (à 390 g)
  • 1/2 dl soltorkad tomatcrème
  • 1 dl vatten
  • 2 förp färska lasagneplattor (à 200 g)
  • 2 förp mozzarella (à 125 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2796 kJ / 669 kCal