Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Krabbströmming

Strömmingsrullader med smak av krabba och sweet chili är ett delikat inslag på middagsbordet. Med salladskrabba, sweet chilisås, crème fraiche och salladslök blir strömmingen fantastiskt smakrik. Servera krabbströmmingen varm eller kall.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rulla ihop strömmingsfiléer och lägg i en ugnssäker form, ca 30 x 25 cm (för 10 port). Salta och peppra.
  3. Tvätta och riv skalet av lime. Blanda med mellangrädde, crème fraiche, sweet chilisås, salladskrabba som hackas, strimlad salladslök och hackad koriander. Häll såsen över strömmingen.
  4. Skär chilifrukten i tunna skivor. Strö över och ställ in i ugnen i ca 40 minuter.
  5. Servera strömmingen varm eller kall, gärna med lite extra koriander.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj havre-, soja- eller risbaserad gräddersättning. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Surpreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 kg strömmingsfiléer
  • salt och peppar
  • 1 lime
  • 2 dl mellangrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl sweet chilisås
  • 1 burk salladskrabba (à 170 g)
  • 1 strimlad salladslök
  • 1 msk hackad koriander
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
Lägg till i inköpslistan