Krabbströmming
Strömmingsrullader med smak av krabba och sweet chili är ett delikat inslag på middagsbordet. Med salladskrabba, sweet chilisås, crème fraiche och salladslök blir strömmingen fantastiskt smakrik. Servera krabbströmmingen varm eller kall.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006
Ingredienser
10 portioner
1 kg strömmingsfiléer
salt och peppar
1 lime
2 dl mellangrädde
2 dl crème fraiche
1/2 dl sweet chilisås
1 burk salladskrabba (à 170 g)
1 strimlad salladslök
1 msk hackad koriander
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj havre-, soja- eller risbaserad gräddersättning. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Surpreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer