Koka krabba, havskräftor eller hummer | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Koka krabba, havskräftor eller hummer

Ska du koka krabba, havskräftor eller hummer? Här har du ett prima recept på hur du får till en riktigt god smak på krabborna, havskräftorna och hummern.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Öka receptet valfritt antal gånger så att koklagen gott och väl täcker skaldjuren i grytan. Skaldjuren ska vara levande (havskräftor kan dock vara avlivade före kokning).

  1. Använd en rymlig gryta. Blanda ingredienserna till lagen och koka upp.
  2. Skrubba rent skaldjuren i kallt vatten.
  3. Koka lagen på full effekt när du lägger i skaldjuren med huvudet först.
  4. Låt det koka upp igen och sjud sedan efter den beräknade koktiden, se nedan.
  5. När koktiden är över ska skaldjuren svalna i lagen för att bli färdigkokta och få smak. Kyl gärna grytan i vattenbad (byt till nytt kallt vatten flera gånger).

Ungefärlig koktid (räknas från uppkok):
Havskräftor: Stora 2-3 min, små 1,5 min
Krabba: 15-20 min
Hummer, 450 g:  6-7 min (+ 1 min/100g utöver det)

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 1 l vatten
  • 2 msk salt
  • 1 sockerbit
  • smaksätt lagen eventuellt med dill, dillfrö, krondill, anis eller kummin
Lägg till i inköpslistan