Köttsoppa

Ett värmande och härligt recept på klassisk köttsoppa. Du gör soppan av bland annat nötbog, hönsbuljong, morötter, palsternackor, rotselleri, potatis och purjolök. Gott att servera med en knaprig knäckemacka.

Gör så här
01:00:00
00:15:00
00:10:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1624 KJ / 389 kCal
Fett9 g
Salt3.2 g
Kolhydrater26 g
Protein47 g
Kommentarer
Löjligt gott! Vi skippade buljongtärningar helt och byggde istället upp smaken genom att förutom lagerblad även låta pepparkorn (krydd-, svart- och vitpeppar) samt lök, hela morötter och stjälkselleri koka med köttet. Vi hällde inte heller bort vatten efter första uppkoket (ville inte hälla bort god smak) utan nöjde oss med att skumma av och soppan blev väldigt klar och fin.
Christina
2025-02-05Jätte gott,, jag hade inte purjolök så tog istället gul lök som jag finhackade, jag la även till kryddpeppar korn, gröna ärtor, en bit kålrot jag hade i kylskåpet och en grönsaksbuljongtärning
Camilla
2025-01-19Fråga, Vilken typ av potasis rekommenderas till denna soppa? kommer följa förslagen på tillagningen av köttet från Sinikka här i kommentarerna
Anastasia
2024-11-04