Köttsoppa

Ett värmande och härligt recept på klassisk köttsoppa. Du gör soppan av bland annat nötbog, hönsbuljong, morötter, palsternackor, rotselleri, potatis och purjolök. Gott att servera med en knaprig knäckemacka.

Gör så här
01:00:00
00:15:00
00:10:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1624 KJ / 389 kCal
Fett9 g
Salt3.2 g
Kolhydrater26 g
Protein47 g
Kommentarer
30 stNi har glömt den viktigaste ingrediensen. Märgben höjer smaken avsevärt !!!
Thomas
Varför skölja köttet? Säljer ni dåligt amerikanskt kött på ICA?
Tobias
Hej Tobias! Det gör man för att få en klarare soppa som inte behöver skummas lika mycket. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Den hade säkert varit toppen om något ica (eller annan matbutik för den delen) i min stad hade haft nötbog. Finns det något annat kött man kan använda?
Hanna
Hej Hanna! Du kan göra samma recept med högrev! Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Kan man frysa in denna om man utesluter potatisen?
Emma
Hej Emma! Ja, det går fint det! Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Löjligt gott! Vi skippade buljongtärningar helt och byggde istället upp smaken genom att förutom lagerblad även låta pepparkorn (krydd-, svart- och vitpeppar) samt lök, hela morötter och stjälkselleri koka med köttet. Vi hällde inte heller bort vatten efter första uppkoket (ville inte hälla bort god smak) utan nöjde oss med att skumma av och soppan blev väldigt klar och fin.
Christina
Jätte gott,, jag hade inte purjolök så tog istället gul lök som jag finhackade, jag la även till kryddpeppar korn, gröna ärtor, en bit kålrot jag hade i kylskåpet och en grönsaksbuljongtärning
Camilla
Fråga, Vilken typ av potasis rekommenderas till denna soppa? kommer följa förslagen på tillagningen av köttet från Sinikka här i kommentarerna
Anastasia
Tar 8-10 kryddpepparkorn i också
Stefan
gröna ärtor i soppan. Detta är billig och god mat och om jag köper storpack på köttet, på extrapris, så brukar jag ta hälften av köttet att göra Kalops på, så köp i så fall hem extra morötter, purjolök och gul lök till den och du har aedan många matlådor med varierad god mat i som passar att frysa in. Kalopsen fryser jag in som den är och när den sedan tas fram ifrån frysen i portioner för två så beslutar jag om vi ska ha ris, potatis eller makaroner till den. Har vi inte rödbetor hemma så blir det inte potatis till, men gott ändå och gärna med knäckebröd och ost till. Både soppan och kalopsen tar ungefär samma tid att tillaga och jag bryner köttet till bägge innan kokningen så det är praktiskt att göra bägge samtidigt.
Stig
Jag brukar köpa färdiga paket med soppgrönsaker i avdelningen för Frukt&Grönt, de är välbalanserade, men då jag inte gillar potatis i köttsoppan så adderar jag hellre två paket (och om man vill så kan man även ha i blomkål, gröna bönor/brytbönor eller
Stig