Bakad rotselleri med svamp och äppelvinägrett

3
0 Klimatsmart
Bakad rotselleri med svamp och äppelvinägrett

Långbakad rotselleri i timjan och smör kräver lite tålamod och tid men är väl värd att vänta på. Den umamirika rotsellerin toppas med en höstig svamp -och äppelsallad och serveras med mandelpotatispuré. En elegant middagsrätt maxad med mustiga smaker.

Bakad rotselleri med svamp och äppelvinägrett

Ingredienser

4 portioner
ca 1 kg rotselleri
50 g smör
salt
svartpeppar
1/2 kruka timjan
700 g mandelpotatis
1 grönsaksbuljongtärning
1 rödlök
2 msk rödvinsvinäger
150 g shiitakesvamp
1 dl majsolja
1 rött äpple (gärna katja)
1 kruka persilja

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2396 KJ / 572 kCal
Fett 34 g
Salt 2.7 g
Kolhydrater 51 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden