Bakad rotselleri med svamp och äppelvinägrett

Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
0Klimatsmart
Bakad rotselleri med svamp och äppelvinägrett

Långbakad rotselleri i timjan och smör kräver lite tålamod och tid men är väl värd att vänta på. Den umamirika rotsellerin toppas med en höstig svamp -och äppelsallad och serveras med mandelpotatispuré. En elegant middagsrätt maxad med mustiga smaker.

Bakad rotselleri med svamp och äppelvinägrett

Ingredienser

4 portioner
ca 1 kg  rotselleri
50 g  smör
salt
svartpeppar
1/2   kruka timjan
700 g  mandelpotatis
1   grönsaksbuljongtärning
1   rödlök
2 msk  rödvinsvinäger
150 g  shiitakesvamp
1 dl  majsolja
1   rött äpple (gärna katja)
1   kruka persilja

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2396 KJ / 572 kCal
Fett34 g
Salt2.7 g
Kolhydrater51 g
Protein8 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kyckling med shiitake i misobuljong
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mustig kycklinggryta med shiitakesvamp
Betyg 3 av 5.
46 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ramensoppa med shiitake och ägg
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekta tomater med shiitakesvamp
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ricotta- & shiitake-entré
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svampbuljong med dumplings
Betyg 4 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga