Färslimpa med rostad blomkål och pumpafrön

5
2
Färslimpa med rostad blomkål och pumpafrön

Samtidigt som köttfärslimpan och blomkålen gör sig klar i ugnen värms den smakrika såsen med smak av zucchini och paprika. Servera sedan med nykokt ris, sås, blomkål och pumpafrön.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2021

Färslimpa med rostad blomkål och pumpafrön

Ingredienser

4 portioner

Färslimpa

1/2 dl
ströbröd
1 dl
mjölk
1
ägg
ca 500 g
blandfärs
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar

Blomkål

ca 800 g
blomkål
1/2 msk
olivolja
1
kruka timjan
1 dl
pumpafrön
4
port ris
1
förp pastasås (à ca 400 g)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Tips

Häll pastasåsen i formen när det återstår 10 minuter av tiden.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Charlotta

7/24/2020

Jättegott och går bra utan ris så blir det lite nyttigare

Maria

4/3/2020

Fruktansvärt. Det smakade så illa. Vi var tvungna att kasta maten och laga något annat.

Redaktionen ICAse

4/6/2020

Hej Maria! Vad tråkigt att höra att ni tyckte att det smakade illa. Var det färslimpan, blomkålet eller helhelten som inte smakade bra? Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 3080 KJ / 735 kCal
Fett 32 g
Salt 3 g
Kolhydrater 65 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept