Färslimpa med rostad blomkål och pumpafrön

10
5
Färslimpa med rostad blomkål och pumpafrön

Samtidigt som köttfärslimpan och blomkålen gör sig klar i ugnen värms den smakrika såsen med smak av zucchini och paprika. Servera sedan med nykokt ris, sås, blomkål och pumpafrön.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2021

Färslimpa med rostad blomkål och pumpafrön

Ingredienser

4 portioner

Färslimpa

1/2 dl
ströbröd
1 dl
mjölk
1
ägg
ca 500 g
blandfärs
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar

Blomkål

ca 800 g
blomkål
1/2 msk
olivolja
1
kruka timjan
1 dl
pumpafrön eller solrosfrön
4
port ris
1
förp pastasås (à ca 400 g)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Tips

Häll pastasåsen i formen när det återstår 10 minuter av tiden.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Thomas

2021-03-20

Det här var verkligen inte gott. Varken aptitligt att titta på eller att äta. Köttfärsen smakade kokt och hade ingen smak alls då receptet endast sa salt och peppar, det var synd att jag inte lade till tex vitlök, sambal etc. Hela alltet med fröna och tomatsåsen...Nä. Jag åt några tuggor och slängde sen. Rekommenderas ej!

Berit

2021-03-17

Jättegott efter vi lade en matsked Dijonsenap i färslimpan

Kristina

2021-03-16

Vi kryddade med 1 msk gochugaru (koreansk chilipeppar) och två vitlöksklyftor. Supergott.

Näringsvärde per portion

Energi 3080 KJ / 735 kCal
Fett 32 g
Salt 3 g
Kolhydrater 65 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept