Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Färslimpa med rostad blomkål och pumpafrön

Samtidigt som köttfärslimpan och blomkålen gör sig klar i ugnen värms den smakrika såsen med smak av zucchini och paprika. Servera sedan med nykokt ris, sås, blomkål och pumpafrön.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Färslimpa: Blanda ströbröd, mjölk och ägg i en bunke. Låt stå och svälla några minuter.
  3. Blanda färs, salt och peppar med ströbrödsblandningen och blanda noga.
  4. Forma färsen till två smala limpor och lägg i en ugnssäker form.
  5. Blomkål: Ansa och dela blomkålen i 8 klyftor lägg dem bredvid limporna och ringla på olivoljan, krydda med salt och peppar.
  6. Hacka timjanen och strö den och pumpafrön över blomkålen. Sätt in mitt i ugnen tills färslimpornas innertemperatur är 70°C, ca 25 minuter.
  7. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  8. Värm såsen i en kastrull.
  9. Servera färslimporna med sås, ris och blomkål.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Ingredienser

Portioner: 4
Färslimpa
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • ca 500 g blandfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Blomkål
  • ca 800 g blomkål
  • 1/2 msk olivolja
  • 1 kruka timjan
  • 1 dl pumpafrön
  • 4 port ris
  • 420 g pastasås (gärna zucchini och paprika)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3080 kJ / 735 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer