Gräddkokt kål med färs

Betyg 3.2 av 5.
40 personer har röstat
1
Gräddkokt kål med färs

Mumsig och spännande rätt där färsen tillagats på ett lite speciellt sätt, nämligen i ugnen. Färsen får sällskap av gräddkokt kål som fått smak av honung salt och peppar och till sist grädde för att få den krämiga konsistensen. Ett tips är att förutom ris även servera med en klick vinbärsgelé.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2015

Gräddkokt kål med färs

Ingredienser

4 portioner
4   port ris (eller annat gryn)
500 g  blandfärs
2 krm  salt
1 krm  peppar
1 msk  soja
275 g  råkostsallad (påse)
1 msk  smör eller margarin
1 msk  honung
2 1/2 dl  matlagningsgrädde
1 msk  torkad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
40 personer har röstat

Kommentar

Jättegott, gör detta ofta! Men river vitkål och morot själv i matberedaren och gör mer gräddkokt kål i förhållande till färs än i receptet.

Elisabet

2023-07-24

Näringsvärde per portion

Energi2596 KJ / 621 kCal
Fett29 g
Salt1.71 g
Kolhydrater57 g
Protein31 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pannbiff med gräddsås och tomater
Betyg 4.7 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kålpudding två punkt noll
Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttfärsgryta med pasta
Betyg 3.6 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Storbiff med gräddig tomatsås och penne
Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pannbiff med gräddiga ärtor
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pannbiff med potatis och gräddsås
Betyg 4.4 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga