Gräddkokt kål med färs
Mumsig och spännande rätt där färsen tillagats på ett lite speciellt sätt, nämligen i ugnen. Färsen får sällskap av gräddkokt kål som fått smak av honung salt och peppar och till sist grädde för att få den krämiga konsistensen. Ett tips är att förutom ris även servera med en klick vinbärsgelé.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (eller annat gryn)
500 g blandfärs
2 krm salt
1 krm peppar
1 msk soja
275 g råkostsallad (påse)
1 msk smör eller margarin
1 msk honung
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk torkad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2596 KJ / 621 kCal
Fett29 g
Salt1.71 g
Kolhydrater57 g
Protein31 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegott, gör detta ofta! Men river vitkål och morot själv i matberedaren och gör mer gräddkokt kål i förhållande till färs än i receptet.
Elisabet
2023-07-24