Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gräddkokt kål med färs

Mumsig och spännande rätt där färsen tillagats på ett lite speciellt sätt, nämligen i ugnen. Färsen får sällskap av gräddkokt kål som fått smak av honung salt och peppar och till sist grädde för att få den krämiga konsistensen. Ett tips är att förutom ris även servera med en klick vinbärsgelé.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Blanda färsen med salt, peppar och soja. Tryck ut den i en ugnssäker form eller panna. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.
  4. Stek råkostsalladen i matfettet i en stekpanna och krydda med honung, salt och peppar. Häll över grädden och låt sjuda tills grönsakerna är mjuka ca 5 minuter. Rör ner persiljan. 
  5. Häll den varma gräddkålen över färsen. Servera med ris.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Tips

Rör ner rostad lök i färsen om du har det hemma. Det är gott med röd vinbärsgelé till rätten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris (eller annat gryn)
  • 500 g blandfärs
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk soja
  • 275 g råkostsallad (påse)
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk honung
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk torkad persilja
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 2598 kJ / 621 kCal