Köttfärslimpa och ljummen risonisallad
Dröm dig bort till Grekland med denna lyxiga vardagsrätt. Att laga köttfärslimpa är smidigt. Smaksätt med oregano och citron för en fräsch touch. Risoni är pastasorten som ser ut som ris – perfekt till matiga sallader. En klick ajvar relish eller tsatsiki är gott till!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 dl mjölk
1 dl havregryn
1 msk finrivet citronskal
1/2 dl hackad oregano
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
500 g lamm eller nötfärs
3 dl risonipasta
150 g smulad fetaost
2 skivade inlagda grillade paprikor
1 skivad rödlök
1 färsk babyspenat (à 65 g)
2 msk olivolja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3367 KJ / 805 kCal
Fett42 g
Salt5 g
Kolhydrater65 g
Protein42 g
Kommentar
Fattas innertemperatur.
Siv
2022-10-23