Köttfärslimpa och ljummen risonisallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Köttfärslimpa och ljummen risonisallad

Dröm dig bort till Grekland med denna lyxiga vardagsrätt. Att laga köttfärslimpa är smidigt. Smaksätt med oregano och citron för en fräsch touch. Risoni är pastasorten som ser ut som ris – perfekt till matiga sallader. En klick ajvar relish eller tsatsiki är gott till!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda mjölk, havregryn, citronskal, oregano, salt och peppar i en bunke.
  3. Låt svälla ca 10 minuter. Tillsätt köttfärsen och blanda snabbt ihop.
  4. Lägg färsen i en smord form som rymmer ca 1 liter.
  5. Ställ in i ugnen ca 30 minuter.
  6. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Häll av och blanda med smulad fetaost, paprikor, och rödlök. Smaka av med salt och peppar, vänd ner bladspenat och ringla över olivoljan.

För alla

Gör glutenfri: använd ren havre och byt ut risoni mot ris eller glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, matfett och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj olja eller mjölkfritt matfett till formen. Ersätt fetaost med tofu.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 1/2 dl hackad oregano
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
  • 500 g lamm eller nötfärs
  • 3 dl risonipasta
  • 150 g smulad fetaost
  • 2 skivade inlagda grillade paprikor
  • 1 skivad rödlök
  • 1 färsk babyspenat (à 65 g)
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3367 kJ / 805 kCal