Köttfärslimpa och ljummen risonisallad

Betyg 3.3 av 5.
98 personer har röstat
1
Köttfärslimpa och ljummen risonisallad

Dröm dig bort till Grekland med denna lyxiga vardagsrätt. Att laga köttfärslimpa är smidigt. Smaksätt med oregano och citron för en fräsch touch. Risoni är pastasorten som ser ut som ris – perfekt till matiga sallader. En klick ajvar relish eller tsatsiki är gott till!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Köttfärslimpa och ljummen risonisallad

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 dl mjölk
1 dl havregryn
1 msk finrivet citronskal
1/2 dl hackad oregano
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
500 g lamm eller nötfärs
3 dl risonipasta
150 g smulad fetaost
2 skivade inlagda grillade paprikor
1 skivad rödlök
1 färsk babyspenat (à 65 g)
2 msk olivolja
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
98 personer har röstat

Kommentar

Fattas innertemperatur.

Siv

2022-10-23

Näringsvärde per portion

Energi3367 KJ / 805 kCal
Fett42 g
Salt5 g
Kolhydrater65 g
Protein42 g

Testa liknande recept

Bästa köttbullen
Betyg 3.7 av 5.
91 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Köttbullar med nöt- och fläskfärs
Betyg 3.9 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Flapjacks
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Köttfärspuckar med varm potatissallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Hotamtotam med äppelmos och yoghurt
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laktosfri chokladsmoothie med banan och havregryn
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga