Köttfärslimpa med äppeltzatziki och pressad potatis

Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
2
Köttfärslimpa med äppeltzatziki och pressad potatis

Denna klassiska, saftiga köttfärslimpa får en modern touch av syrlig äppeltzatziki. Baka dina limpor med subtil senapssmak i ugn medan du river äpplen och blandar med smakrik pepparrot samt len yoghurt. Pressa varm potatis och hugg in direkt!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2011

Köttfärslimpa med äppeltzatziki och pressad potatis

Ingredienser

4 portioner
900 g mjölig potatis
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
500 g nötfärs
2 ägg
2 msk fransk senap
salt
peppar

Tzatziki

1 grönt äpple
1 msk riven pepparrot
2 dl matyoghurt (10 %)
salt
peppar
125 g medelhavsmix (salladsblandning)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Är väldigt imponerad över hur enkelt det var att laga så lyxig mat. Valde bort pepparroten då det inte faller oss i smaken men annars supergott. Rekommenderas!!!

Joanna

2011-11-20

Detta gillade jag, trodde inte tzatzikin skulle passa så bra med det gjorde den! La i hackad lök i färsen, ville ha lite mer smak, och tog vanlig senap. Blev så gott ihop. Fast småtjejerna gillade inte såsen,tog lingonsylt i stället. Saftig köttfärslimpa/or.

Jenny

2011-11-17

Näringsvärde per portion

Energi2422 KJ / 580 kCal
Fett26.4 g
Kolhydrater47.6 g
Protein34.8 g

Testa liknande recept

Kyckling med rödbetor och pepparrot
Betyg 2.3 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxtartar med äpple och pepparrot
Betyg 4.5 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Korngryn med fläsk
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsfalu med äpple och pepparrot
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig kålsallad med äpple
Betyg 2.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig sill med äpple, pepparrot och gräslök
Betyg 4.4 av 5.
43 personer har röstat
Över 60 min att tillaga