Köttfärslimpa med äppeltzatziki och pressad potatis

12
2
Köttfärslimpa med äppeltzatziki och pressad potatis

Denna klassiska, saftiga köttfärslimpa får en modern touch av syrlig äppeltzatziki. Baka dina limpor med subtil senapssmak i ugn medan du river äpplen och blandar med smakrik pepparrot samt len yoghurt. Pressa varm potatis och hugg in direkt!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2011

Köttfärslimpa med äppeltzatziki och pressad potatis

Ingredienser

4 portioner
900 g mjölig potatis
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
500 g nötfärs
2 ägg
2 msk fransk senap
salt och peppar

Tzatziki

1 grönt äpple
1 msk riven pepparrot
2 dl matyoghurt (10 %)
salt och peppar
125 g medelhavsmix (salladsblandning)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på mixen.
Glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Laktosfri: använd laktosfri mjölk och yoghurt.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd, byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Byt ut yoghurten mot sour supreme (innehåller soja).
Äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Joanna

2011-11-20

Är väldigt imponerad över hur enkelt det var att laga så lyxig mat. Valde bort pepparroten då det inte faller oss i smaken men annars supergott. Rekommenderas!!!

Jenny

2011-11-17

Detta gillade jag, trodde inte tzatzikin skulle passa så bra med det gjorde den! La i hackad lök i färsen, ville ha lite mer smak, och tog vanlig senap. Blev så gott ihop. Fast småtjejerna gillade inte såsen,tog lingonsylt i stället. Saftig köttfärslimpa/or.

Näringsvärde per portion

Energi 2422 KJ / 580 kCal
Fett 26.4 g
Kolhydrater 47.6 g
Protein 34.8 g
Läs mer om näringsvärden