Köttfärslimpa med äppeltzatziki och pressad potatis
Denna klassiska, saftiga köttfärslimpa får en modern touch av syrlig äppeltzatziki. Baka dina limpor med subtil senapssmak i ugn medan du river äpplen och blandar med smakrik pepparrot samt len yoghurt. Pressa varm potatis och hugg in direkt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2011
Ingredienser
4 portioner
900 g mjölig potatis
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
500 g nötfärs
2 ägg
2 msk fransk senap
salt
peppar
Tzatziki
1 grönt äpple
1 msk riven pepparrot
2 dl matyoghurt (10 %)
salt
peppar
125 g medelhavsmix (salladsblandning)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2422 KJ / 580 kCal
Fett26.4 g
Kolhydrater47.6 g
Protein34.8 g
Kommentarer
Är väldigt imponerad över hur enkelt det var att laga så lyxig mat. Valde bort pepparroten då det inte faller oss i smaken men annars supergott. Rekommenderas!!!
Joanna
2011-11-20Detta gillade jag, trodde inte tzatzikin skulle passa så bra med det gjorde den! La i hackad lök i färsen, ville ha lite mer smak, och tog vanlig senap. Blev så gott ihop. Fast småtjejerna gillade inte såsen,tog lingonsylt i stället. Saftig köttfärslimpa/or.
Jenny
2011-11-17