Denna klassiska, saftiga köttfärslimpa får en modern touch av syrlig äppeltzatziki. Baka dina limpor med subtil senapssmak i ugn medan du river äpplen och blandar med smakrik pepparrot samt len yoghurt. Pressa varm potatis och hugg in direkt!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
46 2011
Läs noga ingrediensförteckningen på mixen.
Glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Laktosfri: använd laktosfri mjölk och yoghurt.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd, byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Byt ut yoghurten mot sour supreme (innehåller soja).
Äggfri: uteslut äggen.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Joanna
2011-11-20Är väldigt imponerad över hur enkelt det var att laga så lyxig mat. Valde bort pepparroten då det inte faller oss i smaken men annars supergott. Rekommenderas!!!
Jenny
2011-11-17Detta gillade jag, trodde inte tzatzikin skulle passa så bra med det gjorde den! La i hackad lök i färsen, ville ha lite mer smak, och tog vanlig senap. Blev så gott ihop. Fast småtjejerna gillade inte såsen,tog lingonsylt i stället. Saftig köttfärslimpa/or.