Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttfärslimpa med äppeltzatziki och pressad potatis

Denna klassiska, saftiga köttfärslimpa får en modern touch av syrlig äppeltzatziki. Baka dina limpor med subtil senapssmak i ugn medan du river äpplen och blandar med smakrik pepparrot samt len yoghurt. Pressa varm potatis och hugg in direkt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  3. Blanda ströbrödet med mjölken och låt svälla ca 5 minuter. Tillsätt färs, ägg, senap, 1 tsk salt och 2 krm peppar och blanda noga.
  4. Forma till två ganska tunna limpor och lägg över på en välsmord ugnsplåt.
  5. Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
  6. Riv äpplet och blanda med pepparrot och yoghurt, smaka av med salt och peppar.
  7. Pressa den kokta potatisen och skär upp limporna i skivor. Servera med tzatziki och sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på mixen.
Glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Laktosfri: använd laktosfri mjölk och yoghurt.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd, byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Byt ut yoghurten mot sour supreme (innehåller soja).
Äggfri: uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g mjölig potatis
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 500 g nötfärs
  • 2 ägg
  • 2 msk fransk senap
  • salt och peppar
Tzatziki
  • 1 grönt äpple
  • 1 msk riven pepparrot
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • salt och peppar
  • 125 g medelhavsmix (salladsblandning)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2422 kJ / 580 kCal