Ostfylld köttfärslimpa med ris

8
1
Ostfylld köttfärslimpa med ris

En otroligt god köttfärslimpa som här har blandats ihop med ströbröd, mjölk, ost och ägg. Innan limpan skjutsas in i ugnen hälls pastasåsen över, och allt får sedan lagas samman. Servera rätten med ris och en härlig sallad. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2019

Ostfylld köttfärslimpa med ris

Ingredienser

4 portioner
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
ca 500 g nötfärs
1/2 påse riven ost (à 150 g)
1/2 tsk salt
2 krm peppar
420 g pastasås zucchini & paprika
4 port ris eller annat gryn
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
1/2 isbergssalladshuvud
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd. Välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Skiva tomaterna och lägg i ugnsformen. Ringla lite pesto och ströbröd över.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Jeanette

2019-01-15

Var inte alls gott faktiskt :( Första riktiga nitlotten vi fått i vår matkasse, varit så nöjda i övrigt :)

Näringsvärde per portion

Energi 3080 KJ / 735 kCal
Fett 31 g
Salt 5 g
Kolhydrater 64 g
Protein 47 g
Läs mer om näringsvärden