Köttfärslimpa och ljummen risonisallad

Betyg 3.3 av 5.98 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Köttfärslimpa och ljummen risonisallad

Dröm dig bort till Grekland med denna lyxiga vardagsrätt. Att laga köttfärslimpa är smidigt. Smaksätt med oregano och citron för en fräsch touch. Risoni är pastasorten som ser ut som ris – perfekt till matiga sallader. En klick ajvar relish eller tsatsiki är gott till!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Köttfärslimpa och ljummen risonisallad

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 dl mjölk
1 dl havregryn
1 msk finrivet citronskal
1/2 dl hackad oregano
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
500 g lamm eller nötfärs
3 dl risonipasta
150 g smulad fetaost
2 skivade inlagda grillade paprikor
1 skivad rödlök
1 färsk babyspenat (à 65 g)
2 msk olivolja
salt
peppar

Gör så här

00:10:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Fattas innertemperatur.

    Siv

Näringsvärde per portion

Energi3367 KJ / 805 kCal
Fett42 g
Salt5 g
Kolhydrater65 g
Protein42 g

Testa liknande recept

  • Köttbullar med nöt- och fläskfärs
    Betyg 3.9 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Flapjacks
    Betyg 4.6 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hotamtotam med äppelmos och yoghurt
    Betyg 4.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Äpplig mellisgröt
    Betyg 2.6 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad