Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Köttfärslimpa med morot och sviskon

Bjud din familj på den här suveräna köttfärslimpan som innehåller pärlor som morot, crème fraiche, dijonsenap och basilika. Limpan toppas av ett smakrikt täcke av äpplen, sviskon och knaprig bacon.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och riv morötterna fint. Blanda havregryn, crème fraiche, mjölk, dijonsenap, basilika, lökpulver, salt och vitpeppar i en bunke.
  3. Tillsätt färsen och morötterna. Blanda väl. Häll smeten i en smord, bröad form, 1,5 liter (för 4 port).
  4. Skala och skär äpplet i bitar. Stick ner äpple och sviskon i smeten. Jämna till ytan med en blöt slickepott. Skär baconet i cm-stora bitar och täck ytan med dem. Ugnsbaka i 30-40 minuter. Servera limpan med saltgurka, potatis, lingon och brunsås.

För alla

Gör glutenfri: använd s.k ren havre.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre) och mjölken mot havre-, soja- eller risdryck.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g blandfärs
  • 2 morötter
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 dl mjölk
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 tsk basilika
  • 1/2 tsk lökpulver
  • 1 litet äpple
  • 10 sviskon (katrinplommon)
  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • 1 tsk salt
  • 1/2 krm vitpeppar
Lägg till i inköpslistan