Köttfärslimpa med morot och sviskon
![Köttfärslimpa med morot och sviskon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17258/cf_259/kottfarslimpa_med_morot_och_sviskon.jpg)
Bjud din familj på den här suveräna köttfärslimpan som innehåller pärlor som morot, crème fraiche, dijonsenap och basilika. Limpan toppas av ett smakrikt täcke av äpplen, sviskon och knaprig bacon.
![Köttfärslimpa med morot och sviskon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17258/cf_259/kottfarslimpa_med_morot_och_sviskon.jpg)
Ingredienser
4 portioner
400 g blandfärs
1 - 2 morötter
1 dl havregryn
1 dl crème fraiche
1/2 dl mjölk
1 - 2 msk dijonsenap
1 tsk basilika
1/2 tsk lökpulver
1 litet äpple
8 - 10 sviskon (katrinplommon)
1 paket bacon (à 140 g)
1 tsk salt
1/2 krm vitpeppar
För alla
Gör glutenfri: använd s.k ren havre.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre) och mjölken mot havre-, soja- eller risdryck.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket god och saftig, en ny favorit
Elisabeth
2020-04-10Låter så otroligt gott så jag måste göra den i morgon.
Iréne
2015-11-15Jättegott! Håller med om att det behövdes mer kryddor, så jag hade i mer salt och även vitlöks- och paprikapulver. Stack ner ett gäng oststavar också. Jag gjorde limpan i en runt form så att den såg ut som en kaka. Lite kul. Serverade med kokt potatis, lingonsylt och brunsås. Kanongott. Har inte gjort den här för sista gången.
Ann-mari
2009-10-30