Här är ett smarrigt recept på klassiska köttbullar med nöt- och fläskfärs. Dessa köttbullar blir extra fylliga och saftiga eftersom de innehåller havregryn och grädde. Servera gärna köttbullarna med potatismos, sås och rårörda lingon.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1998
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Smeten blir lite lös med de mängder som anges. Annars god. Jag brukar ta kanske 3/4 av mängden till 1 hel sats köttfärs.
Mia
2020-12-21Rent logiskt borde det vara så. Älgfärs innehåller väl mindre fett än nötfärs? Man kan tänka sig att mindre fett ger "smuligare" bullar.
Johanna
2004-10-07Kan jag använda älgfärs i astället för nötfärs? Bör jag i så fall öka mängden fläskfärs?
Barbro ingegerd
2002-12-08