Köttbullar med nöt- och fläskfärs

15
4
Köttbullar med nöt- och fläskfärs

Här är ett smarrigt recept på klassiska köttbullar med nöt- och fläskfärs. Dessa köttbullar blir extra fylliga och saftiga eftersom de innehåller havregryn och grädde. Servera gärna köttbullarna med potatismos, sås och rårörda lingon.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1998

Köttbullar med nöt- och fläskfärs

Ingredienser

4 portioner
3/4 dl havregryn
1 msk potatismjöl
1 dl vatten
1/2 dl grädde
1 ägg
1 msk finriven lök
salt
svartpeppar
kryddpeppar
300 g nötfärs
100 g fläskfärs
smör

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Mia

2020-12-21

Smeten blir lite lös med de mängder som anges. Annars god. Jag brukar ta kanske 3/4 av mängden till 1 hel sats köttfärs.

Johanna

2004-10-07

Rent logiskt borde det vara så. Älgfärs innehåller väl mindre fett än nötfärs? Man kan tänka sig att mindre fett ger "smuligare" bullar.

Barbro ingegerd

2002-12-08

Kan jag använda älgfärs i astället för nötfärs? Bör jag i så fall öka mängden fläskfärs?