Köttfärspuckar med varm potatissallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Köttfärspuckar med varm potatissallad

Ett matigt recept på köttfärspuckar med smak av taco som du serverar med en varm potatissallad. Du gör biffarna av bland annat grädde, nötfärs och tacokrydda. Servera med en fräsch sallad av potatis och rädisor!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa upp ägget lätt i en bunke. Tillsätt havregryn och grädde. Låt svälla i ca 30 minuter.
  2. Potatissallad: Koka potatisen i lättsaltat vatten. Skiva rädisorna. Ansa och strimla löken. Skär sockerärterna på snedden i strimlor.
  3. Blanda vinäger, olja och honung i en liten kastrull. Värm dressingen. Ta från värmen och tillsätt persiljan. Smaka av med salt och peppar. Häll den varma dressingen över potatisen. Blanda ner grönsakerna.
  4. Tillsätt köttfärs och tacokrydda i äggblandningen. Rör till en slät smet. Forma små puckar. Stek i smör eller margarin i en stekpanna på medelvärme. Servera med den varma potatissalladen.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på tacokryddan.
Gör glutenfri: använd s k ren havre.
Gör laktosfri: använd laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: använd havre- eller sojabaserad grädde.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 ägg
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vispgrädde
  • 500 g nötfärs
  • 1 påse tacokrydda
  • smör eller margarin till stekning
Potatissallad
  • 800 g potatis, gärna färskpotatis
  • 7 rädisor
  • 3 salladslökar eller purjolök (3 salladslökar motsvarar 1 liten purjolök)
  • 100 g sockerärtor
  • 1/2 dl vinäger
  • 1/2 dl olja
  • 1 msk flytande honung
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan