Köttfärspuckar med varm potatissallad

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
2
Köttfärspuckar med varm potatissallad

Ett matigt recept på köttfärspuckar med smak av taco som du serverar med en varm potatissallad. Du gör biffarna av bland annat grädde, nötfärs och tacokrydda. Servera med en fräsch sallad av potatis och rädisor!

Köttfärspuckar med varm potatissallad

Ingredienser

4 portioner
1   ägg
1 dl  havregryn
1 dl  vispgrädde
500 g  nötfärs
1   påse tacokrydda
smör eller margarin till stekning

Potatissallad

800 g  potatis, gärna färskpotatis
7   rädisor
3   salladslökar eller purjolök (3 salladslökar motsvarar 1 liten purjolök)
100 g  sockerärtor
1/2 dl  vinäger
1/2 dl  olja
1 msk  flytande honung
1/2 dl  hackad persilja
1/2 tsk  salt
2 krm  peppar

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på tacokryddan.
Gör glutenfri: använd s k ren havre.
Gör laktosfri: använd laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: använd havre- eller sojabaserad grädde.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Alla njöt och ville ha mer!

Anna

2014-06-03

Detta är absolut min favoriträtt. Underbart gott, har bjudit på detta många gånger och alla är överförtjusta.

Laila

2010-03-27

Testa liknande recept

Rostad potatis och blomkål med salsa verde
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Davosgröt
Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gaffelkakor
Betyg 3.2 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gröt med morotsjuice och lingon
Betyg 3.5 av 5.
31 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Knapriga havrekakor
Betyg 4 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpa- och kokosströssel
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga