Köttfärslimpa med tapenade och ost

Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
0
Köttfärslimpa med tapenade och ost

Köttfärslimpa låter kanske alldagligt, men med en smaktwist från tapenaden blir denna rätt en riktig hit. De svarta oliverna tillför härlig sälta, och passar utmärkt till ditt egengjorda potatismos. Servera rätten med rårivna morötter, och hugg in!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2018

Köttfärslimpa med tapenade och ost

Ingredienser

4 portioner

Potatismos

900 g potatis
2 dl mjölk

Köttfärslimpa

1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
ca 500 g blandfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1/2 dl tapenade (av svarta oliver)
1 1/2 dl riven ost
1/2 påse morötter (à 500 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2425 KJ / 580 kCal
Fett24 g
Salt1.6 g
Kolhydrater50 g
Protein37 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kålpudding två punkt noll
Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pannbiff med rostad löksås
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färsbiffar med svampsås och mos
Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttfärssås med blomkål och fettuccine
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tomatgratinerad falukorv med gräddfil
Betyg 3.8 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mustiga köttbullar med vitlöksyoghurt
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga