Köttfärslimpa med tapenade och ost

7
0
Köttfärslimpa med tapenade och ost

Köttfärslimpa låter kanske alldagligt, men med en smaktwist från tapenaden blir denna rätt en riktig hit. De svarta oliverna tillför härlig sälta, och passar utmärkt till ditt egengjorda potatismos. Servera rätten med rårivna morötter, och hugg in!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2018

Köttfärslimpa med tapenade och ost

Ingredienser

4 portioner

Potatismos

900 g
potatis
2 dl
mjölk

Köttfärslimpa

1/2 dl
ströbröd
1 dl
mjölk
1
ägg
ca 500 g
blandfärs
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
1/2 dl
tapenade (av svarta oliver)
1 1/2 dl
riven ost
1/2
påse morötter (à 500 g)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkfri ersättningsprodukt. Byt ut ost mot mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Bråttom? Tryck ut köttfärsen platt i formen och bred tapenade ovanpå och toppa med osten. Sätt in i ugnen ca 15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2425 KJ / 580 kCal
Fett 24 g
Salt 1.6 g
Kolhydrater 50 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept