Köttfärslimpa med tapenade och ost
Köttfärslimpa låter kanske alldagligt, men med en smaktwist från tapenaden blir denna rätt en riktig hit. De svarta oliverna tillför härlig sälta, och passar utmärkt till ditt egengjorda potatismos. Servera rätten med rårivna morötter, och hugg in!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2018
Ingredienser
4 portioner
Potatismos
900 g potatis
2 dl mjölk
Köttfärslimpa
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
ca 500 g blandfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1/2 dl tapenade (av svarta oliver)
1 1/2 dl riven ost
1/2 påse morötter (à 500 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2425 KJ / 580 kCal
Fett24 g
Salt1.6 g
Kolhydrater50 g
Protein37 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer